Du er, hvad du læser…

Hvilken avis har de mest bekymrede læsere, når det handler om skatten og terrorangreb i Danmark?

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at befolkningens holdninger afspejles i og præges af de medier, de læser – dette gælder både i forhold til fysiske og internetbaserede medier.

Det skriver adm. direktør for analyseinstituttet Voxmeter, Christian Stjer, i et indlæg på instituttets hjemmeside.

Han giver eksempler på, hvad brugere af medier – det være sig både aviser, tv-stationer, sociale medier, magasiner mv. – mener, når man spørger ind til specifikke emner.

Det første eksempel er, hvor ”bekymret” læseren er for skattetrykkets indvirkning på privatøkonomien. Her er det for nogen måske ikke så overraskende, at det især er læsere af Dagbladet Børsen, der tager den bekymrede mine på. Netop skattetrykket er højaktuelt i forbindelse med regeringens 2025-plan, som er til forhandling mellem partierne på Christiansborg i løbet af efteråret.

Over en tredjedel af Børsens læsere svarer, at de er ”bekymret for skattetrykket”. På anden- og tredjepladsen finder vi målgrupper, man som udgangspunkt ville antage, ikke har så meget til fælles med Børsens læsere, nemlig Ekstra Bladet og BT.

Og der er langt ned til de mindst bekymrede. Det er Politikens og Informations læsere, hvor henholdsvis kun 7,2 pct. og 2,9 pct. skænker skattetrykket en foruroligende tanke.

Voxmeter har også spurgt et repræsentativt udsnit af danskere, hvorvidt de frygter, at et terrorangreb er forestående, samt deres forbrug af onlinemedier. I eksemplet er antallet af medier udvidet til også at omfatte nichemedier og sociale medier, som for eksempel Facebook og Twitter. Her er det især læserne af MX.dk og Den Korte Avis, hvor henholdsvis 42,9 pct. og 40,2 pct. er endda stærkt bekymret for et terrorangreb.

I den anden ende af spektret finder vi læsere af faghjemmesider inden for kommunikation og journalistik. Tilsyneladende er journalister ikke så bekymret for et muligt nyt terrorangreb i Danmark.

Data er trukket fra Voxmeters panel, CEM Danskerne, der består af mere end 100.000 danskere. Panelet monitorer danskernes forbrug, holdninger og adfærd.

Forrige artikel Her er de job som robotterne snart tager livet af Her er de job som robotterne snart tager livet af Næste artikel Sløvt fald i antallet af unge analfabeter Sløvt fald i antallet af unge analfabeter
Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Med udgangspunkt i nye data fra den årlige PISA-undersøgelse har OECD udarbejdet et indeks over skolelevers ambitioner for deres uddannelse. Indekset sammenligner ambitionsniveauet blandt unge i over 50 lande.
Hvor gammel bliver du?

Hvor gammel bliver du?

Med udgangspunkt i din nuværende alder, har Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) udarbejdet en model for, hvor gammel du forventes at blive.
Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Intet boligområde i Danmark må have over 50 pct. indbyggere, der er indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Sådan lyder et forslag, der blevet vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti. Endnu er der ikke offentliggjort en liste over områderne, men har du få et lille indblik.
Her er verdens største rederier

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.
Hvor mange har været

Hvor mange har været "i krig med naboen"?

Ifølge DR-serien ”I krig med naboen” har næsten halvdelen af alle danskere været i krig med deres nabo. Men den påstand er overdrevet, fortæller Detektor.

Velfærdens 2025-plan

Velfærdens 2025-plan

Frem til januar 2017 sætter Mandag Morgen fokus på de største udfordringer for vores velfærdssamfund, som vi kender det i dag.
Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Endda kraftig økonomisk vækst er ikke længere ensbetydende med voldsomme CO2-udledninger. Siden år 2000 har mindst 21 lande haft fremgang i BNP og samtidig løbende lukket mindre og mindre CO2 ud i atmosfæren.
Facebook får sin første

Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.
Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Donald Trump kan nu skifte adresse - fra sit tårn, Trump Tower, på 5th Avenue i New York til Pennsylvania Avenue i Washington, hvor den amerikanske præsidentbolig har matrikel. Allerede da de første få resultater forelå natten til onsdag reagerede markederne kraftigt.
Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Natten til onsdag kender vi resultatet af et af de mest spændende amerikanske præsidentvalg i nyere tid. Meningsmålingerne har givet anledning til mange - til tider vilde - spekulationer om det endelige udfald.
Her er svingstaterne, der kan afgøre præsidentvalget

Her er svingstaterne, der kan afgøre præsidentvalget

Utallige meningsmålinger forsøger løbende at finde svaret på, hvem der bliver USA’s næste præsident. Men mange amerikanske vælgere skifter mening næsten dag for dag. Det gælder især i 11 delstater.

Faldende energiinvesteringer peger mod mere grøn energi

Faldende energiinvesteringer peger mod mere grøn energi

Energisektoren er i gang med en omfordeling af sine energiinvesteringer, men advarer samtidig om, at der skal flere penge på bordet for at imødegå klimaforandringer og opretholde sikkerheden i energiforsyningen.
Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danske kvinder holder sig i den grad fra tilværelsen som selvstændigt erhvervsdrivende. Det viser en ny opgørelse fra OECD, der har undersøgt kønsfordelingen i 38 OECD- og partnerskabslande. Danmark skraber bunden.