Her er indvandrerne tættest eller længst fra arbejdsmarkedet

Ishøj, Albertslund, Vallensbæk og en række andre københavnske omegnskommuner ligger i spidsen, når det handler om at have flest ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse klar til at træde ind på det danske arbejdsmarked. Omvendt er det byer som Langeland og Lemvig, der har flest indvandrere længst væk fra arbejdsmarkedet. Det viser en undersøgelse, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har lavet for Mandag Morgen.

Ishøj, Albertslund, Vallensbæk og en række andre københavnske omegnskommuner ligger i spidsen, når det handler om at have flest ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse klar til at træde ind på det danske arbejdsmarked. Omvendt er det byer som Langeland og Lemvig, der har flest indvandrere længst væk fra arbejdsmarkedet. Det viser en undersøgelse, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har lavet for Mandag Morgen.

LG Insight har opdelt grupperne af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i hver kommune i en række kategorier, der spænder fra jobparate til en gruppe af ikke-vestlige indvandrere, der formodentlig aldrig kommer til at sætte en fod på arbejdsmarkedet. De er permanent uden for arbejdsstyrken. Det gælder blandt andet personer, der er tilkendt førtidspension.

Undersøgelsen omfatter indvandrere fra ikke-vestlige lande på offentlig forsørgelse på baggrund af data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Danmarks Statistik. På landsplan var der i alt godt 51.600 ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i november 2015 sidste år.

LÆS OGSÅ: Så jobparate er ikke-vestlige indvandrere i din kommune
LÆS OGSÅ: Flygtninge kommer længere og længere væk fra job

I vores interaktive grafik herunder, kan du rangerer kommunerne inden for de enkelte kategorier og se, hvilke kommuner, der har flest arbejdsmarkedsparate ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse - og hvilke kommuner, der har de største udfordringer..

Tallene i grafikken viser andelen af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i de enkelte kommuner fordelt på forskellige trin i forhold til deres afstande til arbejdsmarkedet.

De ti kategorier, der anvendes, er nærmere defineret under grafikken.

Samsø og Læsø kommuner indgår ikke. Dette skyldes manglende data.

Definition af de ti kategorier, der fordeler indvandrere med ikke-vestlig baggrund:

Jobparate og tæt på arbejdsmarkedet udgør andelen af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i en kommune, der i november 2015 var jobparate dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med under 13 ugers ledighedsanciennitet.

Jobparate - lidt væk fra arbejdsmarkedet er gruppen af jobparate dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med 13 til 26 ugers ledighedsanciennitet.

Jobparate - noget fra arbejdsmarkedet er jobparate dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med 26 til 51 ugers ledighedsanciennitet.

Jobparate - langt fra arbejdsmarkedet udgør jobparate dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med 52 eller flere ugers ledighedsanciennitet, herunder modtagere af dagpengeydelse og den særlige uddannelsesydelse.

Aktivitetsparate - tæt på ”arbejdsstyrken” er gruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender under 13 ugers ledighedsanciennitet.

Aktivitetsparate - lidt væk fra arbejdsstyrken er aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med 13 til 26 ugers ledighedsanciennitet.

Aktivitetsparate - noget væk fra arbejdsstyrken er gruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender samt modtagere af ledighedsydelse med 26 til 51 ugers ledighedsanciennitet, samt borgere (ikke-vestlige indvandrere) på ledighedsydelse (under 12 måneders varighed på ledighedsydelse).

Aktivitetsparate - langt fra arbejdsmarkedet udgør aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender samt modtagere af ledighedsydelse med mere end 52 ugers ledighedsanciennitet.

Ressourceforløb - borgere meget langt fra arbejdsstyrken er indvandrere med ikke-vestlig baggrund i ressourceforløb.

Permanent uden for arbejdsstyrken (førtidspension) er gruppen af indvandrere med ikke-vestlig baggrund på førtidspension bevilget inden for de seneste 12 måneder.

Kilde: LG Insight for Mandag Morgen.

Forrige artikel Flygtningenes lange vej til arbejdsmarkedet Flygtningenes lange vej til arbejdsmarkedet Næste artikel Så jobparate er ikke-vestlige indvandrere i din kommune Så jobparate er ikke-vestlige indvandrere i din kommune