Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.

Den 4. februar næste år er det 13 år siden, at amerikaneren Mark Zuckerberg lancerede Facebook. Og da 13 år samtidig er det sociale medies minimumalder for at kunne oprette en Facebookprofil, vil vi til næste år stå med den første generation af Facebookbrugere, der – potentielt og legalt – kan have haft tjenesten som livsledsager lige siden de rundede den magiske aldersgrænse.

Selv om unge tilsyneladende ikke længere finder Facebook cool, har tjenesten omkring 1,5 mia. brugere verden over og er på verdensplan endnu klart det største sociale medie.

Kigger vi verden rundt er Facebook også kongen over alle sociale medier. Nu dog med chattjenesten Whatsapp i hælene. Men Facebooks stifter behøver ikke græde over den snigende opkomling. Zuckerberg ejer nemlig Whatsapp.

Også blandt danskerne er Facebook det suverænt foretrukne sociale medie. Med hele 3,5 mio. brugere er der langt ned til nummer to på listen, nemlig LinkedIn med 1,1 danskere.

Twitter nyder til daglig stor omtale i medierne, men er, set med danske øjne, en lille spiller i Danmark med kun cirka en halv mio. brugere.

På verdensplan ventes brugen af sociale medier at fortsætte med at stige. I alt anslås der at være omkring 2,3 mia. brugere af sociale medier i dag. Det tal ventes at nå næsten 3 mia. i år 2020.

LÆS OGSÅ

Politiske teknologer er de nye spinkonger

Rapport: Mediernes udvikling i Danmark

”Journalister og medier har behov for dyb selvransagelse”

Sandheden er kommet på udsalg

Logo_MMdata
 

 

Forrige artikel Akutsygehusene skal have flere speciallæger døgnet rundt Næste artikel Verdensøkonomien vækster stadig grønnere Verdensøkonomien vækster stadig grønnere