De europæiske huspriser fortsætter i vejret

Mens udviklingen i de danske boligpriser i den senere tid har været beherskede, så fortsætter priserne samlet set i EU med at stige.

Huspriserne i EU-landene tog i 2. kvartal 2016 endnu et hop op ad i forhold til 2. kvartal 2015. Mens de danske priser har været på himmelflugt, nærmer prisudviklingen sig nu EU-gennemsnittet, viser nye tal fra EU’s statistiske kontor, Eurostat.

Huspriserne steg 4,0 pct.point i EU i andet kvartal i forhold til andet kvartal året før. I eurozonen var tempoet noget mere afdæmpet med 2,9.

Priserne på fast ejendom i Danmark steg i samme periode med 4,5 pct.point.

Fra 1. kvartal 2016 til 2. kvartal 2016 var prisændringen i Danmark noget mere behersket, nemlig en stigning på 2,6 pct.point. I gennemsnit lød stigningen i EU på 1,6 pct.point i samme periode.

LÆS OGSÅ: Skattestoppet har gjort det surt at være boligejer i Udkantsdanmark

De seneste ti år har budt på uro i de danske boligpriser med nogle gevaldige udsving.

Efter flere års heftige stigninger i huspriserne herhjemme frem til 2006, styrtdykkede markedet i omkring tre år, hvorefter køberne i en periode igen måtte se prisskiltene vise stigende summer.

Siden år 2013 har de danske priser ligget pænt over EU-gennemsnittet, men markedet har tabt noget af pusten og nærmer sig nu det gennemsnitlige EU-niveau.

LÆS OGSÅ: Efterlysning: Bred aftale om boligskatten

LÆS OGSÅ: Løkkes åbningstale puster nyt liv i blå blok

LÆS OGSÅ: Skal vi frygte dansk realkredit?

LÆS OGSÅ: Her er Lars Løkkes 2025-plan

Logo_MMdata
 

 

Forrige artikel Danmark har færrest kvindelige selvstændige Danmark har færrest kvindelige selvstændige Næste artikel Hver tredje i Østeuropa og Centralasien er konstant fyringstruet Hver tredje i Østeuropa og Centralasien er konstant fyringstruet