Så jobparate er ikke-vestlige indvandrere i din kommune

Hvor langt fra et job på det danske arbejdsmarked er indvandrere fra ikke-vestlige lande i de enkelte kommuner? Det spørgsmål har analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight undersøgt for Mandag Morgen. Her kan du se, hvor langt gruppen af indvandrere fra ikke-vestlige lande på offentlig forsørgelse i de enkelte kommuner er fra det ordinære arbejdsmarked.

Hvor langt fra et job på det danske arbejdsmarked er indvandrere fra ikke-vestlige lande i de enkelte kommuner? Det spørgsmål har analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight undersøgt for Mandag Morgen.

Her kan du se, hvor langt gruppen af indvandrere fra ikke-vestlige lande på offentlig forsørgelse i de enkelte kommuner er fra det ordinære arbejdsmarked.

LG Insight har opdelt gruppen af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i hver kommune i flere kategorier, der spænder fra jobparate til en gruppe af indvandrere, der formodentlig aldrig kommer til at sætte deres fod på arbejdsmarkedet. De er permanent uden for arbejdsstyrken. Det gælder blandt andet personer, der er tilkendt førtidspension i løbet af de seneste 12 måneder.

SE OGSÅ: Flygtninge kommer længere og længere væk fra job

Målingen omfatter indvandrere fra ikke-vestlige lande på offentlig forsørgelse p.b.a. data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Danmarks Statistik. På landsplan var der i alt godt 51.600 ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i november 2015 sidste år.

Tallene i grafikken viser andelen af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse i de enkelte kommuner fordelt på forskellige trin i forhold til deres afstande til arbejdsmarkedet.

De seks kategorier, der anvendes, er nærmere defineret under grafikken.

Samsø og Læsø kommuner indgår ikke på grund af manglende data.

Definition af de seks kategorier:

Jobparate udgør andelen af ikke-vestlige indvandrere i en kommune på offentlig forsørgelse, der i november 2015 var jobparate og tæt på arbejdsmarkedet, jobparate, men lidt væk fra arbejdsmarkedet eller jobparate, der var noget væk fra arbejdsmarkedet. Det er for eksempel jobparate dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med under 13 ugers ledighedsanciennitet samt revalidender med henholdsvis mellem 13 og 26 ugers ledighedsanciennitet eller 26 og 51 ugers ledighedsanciennitet.

De lidt jobparate er typisk endnu et godt stykke fra arbejdsmarkedet. Gruppen udgør jobparate dagpengemodtaagere, kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender med 52 eller flere ugers ledighedsanciennitet, herunder modtagere af arbejdsmarkedsydelse samt modtagere af den særlige uddannelsesydelse.

Midlertidigt ikke jobparate udgør aktivitetsparate, der er tæt på eller lidt væk fra arbejdsstyrken. Det er for eksempel aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender 13 ugers ledighedsanciennitet. Den gruppe, som her betragtes som "lidt væk fra arbejdsstyrken" er revalidender med 13 til 26 ugers ledighedsanciennitet.

Langt fra jobparate er aktivitetsparate, der er noget væk fra arbejdsstyrken, som for eksempel aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), og revalidender med 13 til 26. ugers ledighedsanciennitet.

På kanten af arbejdsmarkedet samler samler de aktivitetsparate, der betragtes som langt væk fra arbejdsmarkedet, samt gruppen af personer i ressourceforløb, der ligeledes er langt fra arbejdsmarkedet. Det vil sige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (herunder under integrationsloven), revalidender samt modtagere af ledighedsydelse med 52 eller flere ugers ledighedsanciennitet. Desuden indeholder kategorien indvandrere med ikke-vestlig baggrund i ressourceforløb.

Permanent uden for arbejdsstyrken er ikke-vestlige indvandrere på førtidspension bevilget inden for de seneste 12 måneder eller anden permanent offentlig forsørgelse, og som dermed står uden for arbejdsstyrken.

Kilde: LG Insight for Mandag Morgen.

Forrige artikel Her er indvandrerne tættest eller længst fra arbejdsmarkedet Her er indvandrerne tættest eller længst fra arbejdsmarkedet Næste artikel Økonomi og flygtninge præger kommunalt topmøde Økonomi og flygtninge præger kommunalt topmøde
Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Med udgangspunkt i nye data fra den årlige PISA-undersøgelse har OECD udarbejdet et indeks over skolelevers ambitioner for deres uddannelse. Indekset sammenligner ambitionsniveauet blandt unge i over 50 lande.
Hvor gammel bliver du?

Hvor gammel bliver du?

Med udgangspunkt i din nuværende alder, har Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) udarbejdet en model for, hvor gammel du forventes at blive.
Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Intet boligområde i Danmark må have over 50 pct. indbyggere, der er indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Sådan lyder et forslag, der blevet vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti. Endnu er der ikke offentliggjort en liste over områderne, men har du få et lille indblik.
Her er verdens største rederier

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.
Velfærdens 2025-plan

Velfærdens 2025-plan

Frem til januar 2017 sætter Mandag Morgen fokus på de største udfordringer for vores velfærdssamfund, som vi kender det i dag.
Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Endda kraftig økonomisk vækst er ikke længere ensbetydende med voldsomme CO2-udledninger. Siden år 2000 har mindst 21 lande haft fremgang i BNP og samtidig løbende lukket mindre og mindre CO2 ud i atmosfæren.
Facebook får sin første

Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.
Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Donald Trump kan nu skifte adresse - fra sit tårn, Trump Tower, på 5th Avenue i New York til Pennsylvania Avenue i Washington, hvor den amerikanske præsidentbolig har matrikel. Allerede da de første få resultater forelå natten til onsdag reagerede markederne kraftigt.
Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Natten til onsdag kender vi resultatet af et af de mest spændende amerikanske præsidentvalg i nyere tid. Meningsmålingerne har givet anledning til mange - til tider vilde - spekulationer om det endelige udfald.
Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danske kvinder holder sig i den grad fra tilværelsen som selvstændigt erhvervsdrivende. Det viser en ny opgørelse fra OECD, der har undersøgt kønsfordelingen i 38 OECD- og partnerskabslande. Danmark skraber bunden.