Den russiske ledighed er enormt ulige fordelt

Hvordan fordeler ledigheden sig geografisk i de enkelte OECD-lande? Russerne har det største udsving mellem de enkelte områder af landet, mens det er lige omvendt i Danmark.

Danmark er det land i OECD (inklusiv samarbejdspartnere), der har den mindste spredning i fordelingen af ledigheden fordelt på regioner. Kun ét pct.point adskiller regionen med færreste ledige i arbejdsstyrken og området med flest ledige. Nordmændene har den næstmindste forskel på den geografiske fordeling af arbejdsløshedsprocenten.

Størst spredning blandt OECD-landene finder vi i Rusland. Fra 1,4 pct. i regionen med mindst ledighed til Ingusjetien, hvor 29,8 pct. af arbejdsstyrken stod uden arbejde i 2014. Det giver en spredning på hele 28,4 pct.point.

OECD tager udgangspunkt i data fra 2014 med en dansk ledighedsprocent på 6,6 pct. Regionen med den højeste ledighed på 7,1 pct. var Region Hovedstaden, hvor det især er Bornholm, der trækker ledigheden op. Øen er en del af hovedstadsregionen.

Pr. 31. december 2014 var syv pct. af den bornholmske arbejdsstyrke fuldtidsledige.

Danmarks Statistik giver mulighed for at bryde landet ned på flere områder, end OECD gør. Ledigheden fordelte sig således pr. 31. december 2014:

Byen København: 5,7 pct.

Københavns omegn: 5,1 pct.

Nordsjælland: 3,7 pct.

Bornholm: 7,0 pct.

Østsjælland: 4,1 pct.

Vest- og Sydsjælland: 5,2 pct.

Fyn: 5,4 pct.

Sydjylland: 4,3 pct.

Østjylland: 4,3 pct.

Vestjylland: 3,8 pct.

Nordjylland: 5,3 pct.

Vi samler løbende vores mange statistiske grafikker i MMdata. Her kan du selv søge videre.

Logo_MMdata
 

Forrige artikel Den danske skraldespand er stadig fyldt til randen Den danske skraldespand er stadig fyldt til randen Næste artikel Investeringsforeninger har sluppet pundet Investeringsforeninger har sluppet pundet
Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Med udgangspunkt i nye data fra den årlige PISA-undersøgelse har OECD udarbejdet et indeks over skolelevers ambitioner for deres uddannelse. Indekset sammenligner ambitionsniveauet blandt unge i over 50 lande.
Hvor gammel bliver du?

Hvor gammel bliver du?

Med udgangspunkt i din nuværende alder, har Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) udarbejdet en model for, hvor gammel du forventes at blive.
Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Intet boligområde i Danmark må have over 50 pct. indbyggere, der er indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Sådan lyder et forslag, der blevet vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti. Endnu er der ikke offentliggjort en liste over områderne, men har du få et lille indblik.
Her er verdens største rederier

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.
Velfærdens 2025-plan

Velfærdens 2025-plan

Frem til januar 2017 sætter Mandag Morgen fokus på de største udfordringer for vores velfærdssamfund, som vi kender det i dag.
Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Endda kraftig økonomisk vækst er ikke længere ensbetydende med voldsomme CO2-udledninger. Siden år 2000 har mindst 21 lande haft fremgang i BNP og samtidig løbende lukket mindre og mindre CO2 ud i atmosfæren.
Facebook får sin første

Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.
Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Donald Trump kan nu skifte adresse - fra sit tårn, Trump Tower, på 5th Avenue i New York til Pennsylvania Avenue i Washington, hvor den amerikanske præsidentbolig har matrikel. Allerede da de første få resultater forelå natten til onsdag reagerede markederne kraftigt.
Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Natten til onsdag kender vi resultatet af et af de mest spændende amerikanske præsidentvalg i nyere tid. Meningsmålingerne har givet anledning til mange - til tider vilde - spekulationer om det endelige udfald.
Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danske kvinder holder sig i den grad fra tilværelsen som selvstændigt erhvervsdrivende. Det viser en ny opgørelse fra OECD, der har undersøgt kønsfordelingen i 38 OECD- og partnerskabslande. Danmark skraber bunden.