Alt om Digital omstilling

Risikoanalyser af it-projekter samler støv

Risikoanalyser af it-projekter samler støv

Når danske virksomheder laver nyt it-projekter, har de svært ved at lære af tidligere erfaringer og undgå fælder, fordi risikodata sjældent bliver systematisk registreret og delt med andre i organisationen.

Facebook får sin første

Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.

Bankerne i digitalt kapløb om de unge

Den unge generation af bankkunder kræver smarte digitale tjenester og fleksibilitet. Og om måske bare fem år har bankerne mistet op mod en tredjedel af deres indtægter til andre digitale aktører.

Her er danske skoleelevers (mis-)forbrug af IT

Her er danske skoleelevers (mis-)forbrug af IT

De danske grundskoleelever er verdensmestre, når det kommer til brugen af computere i skoletiden. De bruger dem i høj grad i undervisningen, men der bliver bestemt også lavet nogle afstikkere af mere privat karakter.

I Tyskland er kontanter kongen

I Tyskland er kontanter kongen

Op mod 82 pct. af alle indkøb i Tyskland sker med kontanter. Tyskerne har en meget stor skepsis mod elektroniske betalinger - typisk af historiske årsager. Omvendt står det til i de nordiske lande, hvor det kontantløse samfund er lige om hjørnet.

Danmark er i superligaen på internetforbindelser, men...

Danmark er i superligaen på internetforbindelser, men...

Danskerne fortsatte sidste år den hastige udvikling i tegningen af bredbåndsabonnementer og holder sig dermed på eliteplan, viser nye tal fra OECD. Men kigger man på priser og hastigheder falmer farven på medaljen.

Den offentlige sektor truer Danmarks digitale førerposition

Den offentlige sektor truer Danmarks digitale førerposition

De offentlige institutioner er ikke gode nok til at høste frugten af IT-investeringer, og det har bragt den digitale udvikling i Danmark under hårdt pres. Så kontant lyder konklusionen i en rapport fra brancheforeningen IT-Branchen. Foreningen kræver, at politikerne definerer nye ambitiøse digitale målsætninger for Danmark. Rapporten, der er udarbejdet i forbindelse med en konference i denne uge om de offentlige IT-investeringer, peger på, at Danmark er på vej ud af den digitale elite i forhold til andre lande. Det rammer ikke alene IT-virksomhederne, men også samfundet som helhed.