Ledelse i den digitale tidsalder


I en uforudsigelig tid, hvor digital transformation påvirker alle brancher, er ledelsen vigtigere end nogensinde. Når virksomheder og deres omverden bliver mere agil, stilles der nye krav til lederen. Men hvilke udfordringer står lederne reelt overfor?

Hvordan bliver man den bedst mulige leder i den digitale tidsalder? Hvordan udvikler man forretning i overensstemmelse med den digitale udvikling? Hvordan kommunikeres der, så man sikrer, at medarbejdere på tværs af afdelinger arbejder i samme retning?

Mandag Morgens nye netværk, Ledelse i den digitale tidsalder, vil med hjælp fra en række ledere og ledelseseksperter på det digitale område behandle disse problematikker. Sammen vil netværket skabe nye løsninger og modeller for, hvordan man som leder bedst agerer i den digitale tidsalder.

På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, fælles diskussioner og refleksion i mindre grupper. Netværket modereres af Lisbeth Knudsen, chefredaktør og direktør for Mandag Morgen og bestyrelsesformand for bl.a. Det Kongelige Teater og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

 

Ledelse mod nye græsgange

31.10.2019 | 13.30-16.30 | Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Claus Hovge Andersen, Digital Direktør, Salling Group

I et marked der i mange år har været domineret af fysiske butikker og pres på indtjeningen grundet en manglende samlet vækst, har danske Salling Group sat den ambitiøse målsætning på 35% af deres markedsandel skal flyttes over på de digitale platforme. Med tiltag som Skagenfood, Bilka-To-Go og senest platformen Fillop, ses denne digitale optrapning på tværs af Salling Groups portefølje, som et forsøg på at ramme nye målgrupper, og sikre sig en plads hos den moderne forbruger.

Vi har til dagens møde inviteret Salling Groups head of digital Claus H. Andersen. Claus har arbejdet med ledelse og digital transformation gennem hele sin karriere, og vil gæste mødet med et executive indblik i denne omfattende omstilling til de digitale platforme.

 

Dit digitale Kompas

28. November 9.30-12.30, Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, 

Mogens Lilleør, filosof og chefkonsulent i HR, IT & Digitalisering i Lolland Kommune og forfatter til en lang række udgivelser om digitalt lederskab.

Mogens Lilleør vil give os et indblik i et mindset, som med fordel kan agere et ledelsesmæssige fundament i en hastig omskiftelig digital tidsalder. Mogens vil påvise hvordan digitale kompetencer er en kombination af digital dannelse og digitale færdigheder, og videre hvordan netop denne sondring kan benyttes som retningsgivende kompas, -hvor bør man som digital leder prioritere, og hvor kan man med fordel uddelegere. Denne tilgang har fæste i tre principper for digitalt lederskab, som vi på mødet sammen skal undersøge og arbejde med i forhold til egen praksis:
 
1. Sæt præfiks foran dit lederskab
2. Rekonstruér din lederrolle
3. Skab mening med digitaliseringen

 

Agilitet som grundvilkår

Dato tilgår

Steffen Dalgaard Andersen, CIO Adform

Hvordan skal man som virksomhed agere på en markedsplads domineret af store internationale tech-giganter. Hvilken indflydelse har det på den daglige ledelse i virksomheden, og hvordan sikrer man i dette spektrum at vælge den rette vej, benytte de rigtige greb, og vælge de rigtige platform som udgangspunkt for sin digitale strategi?

Vi vil på dagens møde trække på Steffen Andersens ekstensive erfaring indenfor digital omstilling, og på den måde ruste os bedre i vores egne virksomhedstransformationer.

 

Arena Summit 2020

26. Marts 2020, Øksnehallen, København K

Altinget og Mandag Morgen inviterer i starten af marts 2020 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet.

 

Digital transformation som strategisk holdepunkt

21. april 2020, 09.30-12.30, Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Eva Berneke – Adm. Dir. KMD

Vi skal som ledere behandle den digitale omstilling som et grundvilkår for virksomhedens strategiske udvikling på markedspladsen. Jo flere virksomheder, der melder sig under de digitale faner, des højere hastighed ændres konkurrencesituationen med. Hverken direktør eller bestyrelse kan længere tillade sig at fraskrive sig ansvaret for IT og digitalisering, mener Eva Berneke. På dagens netværksmøde tager hun udgangspunkt i sin egen virksomhed, KMD, og fortæller om transformationen der, som har betyder kæmpe omvæltninger i strategien. Senest blev KMD i december 2018 opkøbt af den japanske it-gigant NEC.

 

Dataetik som ledelses- og konkurrenceparameter

Døgnmøde på Bornholm, Efterår 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Her får du gennem et intenst døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for netværk mellem med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'. Dagens program vil bevæge sig omkring ledelsens dataetiske ansvar og hvordan dette kan bruges til bedring af vores position på markedspladsen.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Indlæg v. dagens første oplægsholder
- Fælles frokost
- Indlæg v. dagens anden oplægsholder
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen restaurant 'Vilhelm' efterfulgt af åben bar i Øltinget
- Overnatning, morgenmad og transport hjem 

 

Digitalt lederskab – hvor skal du lægge dit fokus

Efteråret 2020, nærmere dato tilgår

 

André Rogaczewski, Adm. direktør og partner i Netcompany, formand i DI Digital, formand for Fonden for Entreprenørskab, formand Teknologipagtsrådet

Kun gennem nysgerrighed og en ambition om at lykkes, kan vi få succes som ledere, der skal føre vore organisationer gennem en digital omstilling. Som stifter af IT-successen Netcompany vil André Rogaczewski give sit bud på hvordan man strategisk kan indarbejde diskursive trends i forretningsmodellen, så denne understøtter medarbejdere i den digitale omstilling.

 

Med forbehold for ændringer