Ledelse i den digitale tidsalder


I en uforudsigelig tid, hvor digital transformation påvirker alle brancher, er ledelsen vigtigere end nogensinde. Når virksomheder og deres omverden bliver mere agil, stilles der nye krav til lederen. Men hvilke udfordringer står lederne reelt overfor?

Hvordan bliver man den bedst mulige leder i den digitale tidsalder? Hvordan udvikler man forretning i overensstemmelse med den digitale udvikling? Hvordan kommunikeres der, så man sikrer, at medarbejdere på tværs af afdelinger arbejder i samme retning?

Mandag Morgens nye netværk, Ledelse i den digitale tidsalder, vil med hjælp fra en række ledere og ledelseseksperter på det digitale område behandle disse problematikker. Sammen vil netværket skabe nye løsninger og modeller for, hvordan man som leder bedst agerer i den digitale tidsalder.

På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, fælles diskussioner og refleksion i mindre grupper. Netværket modereres af Lisbeth Knudsen, chefredaktør og direktør for Mandag Morgen og bestyrelsesformand for bl.a. Det Kongelige Teater og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

 

Digitalt lederskab – hvor skal du lægge dit fokus

André Rogaczewski, Adm. direktør og partner i Netcompany, formand i DI Digital, formand for Fonden for Entreprenørskab, formand Teknologipagtsrådet

Kun gennem nysgerrighed og en ambition om at lykkes, kan vi få succes som ledere, der skal føre vore organisationer gennem en digital omstilling. Som stifter af IT-successen Netcompany vil André Rogaczewski give sit bud på hvordan man strategisk kan indarbejde diskursive trends i forretningsmodellen, så denne understøtter medarbejdere i den digitale omstilling.

2. oktober 9.30-12.30, Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, 

 

Dit digitale Kompas

Mogens Lilleør, filosof og chefkonsulent i HR, IT & Digitalisering i Lolland Kommune og forfatter til en lang række udgivelser om digitalt lederskab.

Mogens Lilleør vil give os et indblik i et mindset, som med fordel kan agere et ledelsesmæssige fundament i en hastig omskiftelig digital tidsalder. Mogens vil påvise hvordan digitale kompetencer er en kombination af digital dannelse og digitale færdigheder, og videre hvordan netop denne sondring kan benyttes som retningsgivende kompas, -hvor bør man som digital leder prioritere, og hvor kan man med fordel uddelegere. Denne tilgang har fæste i tre principper for digitalt lederskab, som vi på mødet sammen skal undersøge og arbejde med i forhold til egen praksis:
 
1. Sæt præfiks foran dit lederskab
2. Rekonstruér din lederrolle
3. Skab mening med digitaliseringen

28. November 9.30-12.30, Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, 

 

Agilitet som grundvilkår

Steffen Dalgaard Andersen, CIO Adform

Hvordan skal man som virksomhed agere på en markedsplads domineret af store internationale tech-giganter. Hvilken indflydelse har det på den daglige ledelse i virksomheden, og hvordan sikrer man i dette spektrum at vælge den rette vej, benytte de rigtige greb, og vælge de rigtige platform som udgangspunkt for sin digitale strategi?

Vi vil på dagens møde trække på Steffen Andersens ekstensive erfaring indenfor digital omstilling, og på den måde ruste os bedre i vores egne virksomhedstransformationer.

Dato tilgår, med forbehold for ændringer.

 

Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer i starten af marts 2020 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet.

26. Marts 2020

 

Digital transformation som strategisk holdepunkt

Eva Berneke – Adm. Dir. KMD

Vi skal som ledere behandle den digitale omstilling som et grundvilkår for virksomhedens strategiske udvikling på markedspladsen. Jo flere virksomheder, der melder sig under de digitale faner, des højere hastighed ændres konkurrencesituationen med. Hverken direktør eller bestyrelse kan længere tillade sig at fraskrive sig ansvaret for IT og digitalisering, mener Eva Berneke. På dagens netværksmøde tager hun udgangspunkt i sin egen virksomhed, KMD, og fortæller om transformationen der, som har betyder kæmpe omvæltninger i strategien. Senest blev KMD i december 2018 opkøbt af den japanske it-gigant NEC.

21. april 2020, 09.30-12.30, Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

 

Dataetik som ledelses- og konkurrenceparameter

Døgnmøde på Bornholm, Efterår 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Her får du gennem et intenst døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for netværk mellem med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'. Dagens program vil bevæge sig omkring ledelsens dataetiske ansvar og hvordan dette kan bruges til bedring af vores position på markedspladsen.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Indlæg v. dagens første oplægsholder
- Fælles frokost
- Indlæg v. dagens anden oplægsholder
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen restaurant 'Vilhelm' efterfulgt af åben bar i Øltinget
- Overnatning, morgenmad og transport hjem 

 

Med forbehold for ændringer