Bliv
kontaktet

Sundhedsinnovation

Den måde, vi igennem årtier har tænkt og bedrevet sundhedsvæsen på, bliver i disse år udfordret. Borgerne er kun middelmådigt tilfredse med det sundhedsvæsen, de bliver mere og mere afhængige af: Flere lever længere, og mange har en eller flere kroniske sygdomme som livsledsager. Heldigvis opstår der radikalt nye muligheder for forebyggelse, behandling og rehabilitering i kraft af den eksplosive udvikling i ny teknologi. Individuelle og højt specialiserede løsninger, der indtil for nylig virkede som et fjernt fremtidsscenarie, er nu reelle muligheder, der kræver at blive udforsket nærmere. Samtidig er der ikke udsigt til flere ressourcer på sundhedsområdet, så vi er nødt til at gentænke, hvem der bedst løser hvilke opgaver – og hvordan. I netværket kigger vi ind i fremtiden på sundhedsområdet og udforsker potentialer til innovation af opgaver og roller, særligt i relation til den digitale udvikling. Netværket samler en kreds af ledere, der på forskellig vis er drevet af at skabe innovation på sundhedsområdet – både i den private og offentlige sektor, og gerne i samspillet mellem dem.

Mødeleder

Det er en stor gevinst at stå i spidsen for vores netværk om sundhedsinnovation. Som politisk journalist er det helt afgørende at følge med i, hvordan man uden for Christiansborg oplever dagligdagen i sundhedssektoren.   

- Ole Toft, redaktør, Altinget: sundhed

Program

12/1-2021

Tim Himes, General manager, Roche Diagnostics Danmark

Nye diagnostiske teknologier rokker ved sundhedsvæsenet

Den teknologiske udvikling raser afsted - også på det diagnostiske område. Men når teknologien bliver hurtigere, mindre, mere præcis og spredes langt uden for sygehusene, hvad betyder det så for måden, vi skal drive sundhedsvæsen på? Det får vi nogle bud på fra Tim Himes, der leder Roche Diagnostics, der en af verdens største producenter af diagnostisk udstyr. Den biologi-uddannede Tim Himes er netop flyttet til Danmark fra USA. Og ud over også at fortælle, hvad Roche mener, man bør lære af Corona-krisen, så har vi også bedt Tim fortælle, hvad han har bidt mærke i det danske sundhedsvæsen – både positivt og negativt komme med bud på, hvad man på det diagnostiske område bør lære af corona-krisen.

 

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 13:30-16:30

28/4-2021

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, Region Hovedstaden - Annemarie Zacho-Broe, kommunaldirektør, Fredericia Kommune

Udvidet netværksmøde om et bæredygtigt sundhedsvæsen

Et fremtidssikret sundhedsvæsen kræver at sygehuse, praktiserende læger og kommunerne arbejder tættere sammen om de patienter, der bevæger sig på tværs af de tre sektorer. Men hvad skal man gøre anderledes for, at sundhedsvæsnet ikke løber tør for hænder og pengene i den øvelse? Det skal vi diskutere på vores minikonference hos Altinget. Vi samler tre netværk, der kredser om denne problemstilling i form af Altingets sundhedspolitiske netværk, Mandag Morgens netværk om sundhedsinnovation og Altingets ældrepolitiske netværk. Ud over oplæg vil dagen også byde på frokost og en lille quiz om det danske sundhedsvæsen. 

Læs mere om programmet her

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 10:00-15:00, kl. 10:00-15:00

1/6-2021

Det årlige døgnmøde

Netværkets årlige døgnmøde finder sted 1. juni. Vi tilbringer et døgn sammen et afsides sted, hvor der vil være rig mulighed for at lære dine netværksfæller godt at kende. Vi får besøg af to oplægsholdere, som vil være med til at give ny inspiration og danne udgangspunkt for diskussioner og arbejde i netværket. 

Mødested tilgår, kl. 8:20

Lars Dahl Allerup, chef for Innovative Indkøb & Strategiske Partnerskaber, Region H. Medstifter af tænketanken Rethink Value

Værdibaseret indkøb

I mange år har industri, opfindere og sundhedspersonale råbt på, at man ikke kun ser på den rå indkøbspris, når der skal købes nye avanceret udstyr. I stedet skal man se på de langsigtede omkostninger og gevinster for sundhedsvæsnet, patienten og samfundet, har opfordringen lydt i årevis.   

For tre år siden besluttede man i Region Hovedstaden, at det skal være slut med snakken. Vi får besøg fra en af hovedkræfterne bag initiativet, Lars Dahl Allerup. Her er der gang i 22 projekter, der omhandler innovative indkøb eller innovationsprojekter mellem private og det offentlige. Lars Dahl Allerup er samtidig medstifter af tænketanken rethinkvalue.org, der arbejder for at udvikle værdibaseret styring og indkøb fra de sporadiske pilotprojekter til langt større udbredelse. Vi har bedt Lars Allerup give sine bud på, hvordan både de offentlige indkøbere og producenter og start-ups skal være klar til at tænke indkøb og salg anderledes.

 

Mødested tilgår, kl. 10:00

Ejler Ejlersen, Ledende overlæge, medicinsk afdeling, Sygehus Lillebælt og Klaus Østergaard-Nielsen, praktiserende læge, Vejle

Sygehus og almen praksis skal bytte plads

Hvad nytter det, at sygehusene har milliarddyrt udstyr og personale, hvis ikke de praktiserende læger sender de rigtige patienter? Og hvordan kan sygehusene i højere grad blive diagnostiske serviceorganer for almen praksis? Det og mange andre spørgsmål skal vi forsøge at få svar på fra to læger, der i 20 år sammen har forsøgt at knække disse koder: Ejler Ejlersen fra Sygehus Lillebælt og Klaus Østergaard, der er medejer af et af landets mest innovative klinikker i almen praksis. De to tager debatten med hinanden og netværket, mens de fortæller om, hvad der har virket – og hvordan fremtidens diagnostik bør ske. TILFØFJELSE: (Vær forberedt på et humoristisk og provokerende oplæg.)

Mødested tilgår, kl. 13:00-14:00

16/8-2021

Jesper Hollegaard, projektleder, Region Syddanmarks app mitsygehus

Patientkommunikation I

Det pibler frem med apps, der skal sikre bedre digital kontakt mellem patienter og sundhedsvæsenet. Potentialet og mulighederne er enorme for patienter og personalet. Færre ture til hospitalet, bedre forberedte patienter, personalet får nye muligheder for at guide og sikre sig, at patienterne har forstået og modtaget vigtig information. 

Vi får besøg af Jesper Hollegaard, projektleder på Region Syddanmarks app mitsygehus. App’en samler alle patientens forløb og aftaler og har en stribe andre funktioner.

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30-12:30

Allan Juhl, direktør, Emento

Patientkommunikation II

På mødet kommer også Allan Juhl fra Emento, der blandt andet har udviklet apps til konkrete sygdomsforløb til Århus Universitetshospital. Fra hvert deres udgangspunkt giver de en status på, hvad der i dag er muligt, og hvor udfordringerne er for, at digitale apps som personale og patienter sætter pris på. De to oplægsholdere giver også deres bud på, hvad disse apps skal kunne i løbet af de næste to til fem år. 

Inden mødet sender vi link til løsningerne, så I kan tage på en rundtur i de omtalte apps. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 11:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Mandag Morgens netværk for sundhedsinnovation. Udfyld formularen her på siden for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer. Ved at udfylde dine oplysninger kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer


Accepter betingelser