Bliv
kontaktet

Sundhedsinnovation

Den måde, vi igennem årtier har tænkt og bedrevet sundhedsvæsen på, bliver i disse år udfordret. Borgerne er kun middelmådigt tilfredse med det sundhedsvæsen, de bliver mere og mere afhængige af: Flere lever længere, og mange har en eller flere kroniske sygdomme som livsledsager. Heldigvis opstår der radikalt nye muligheder for forebyggelse, behandling og rehabilitering i kraft af den eksplosive udvikling i ny teknologi. Individuelle og højt specialiserede løsninger, der indtil for nylig virkede som et fjernt fremtidsscenarie, er nu reelle muligheder, der kræver at blive udforsket nærmere. Samtidig er der ikke udsigt til flere ressourcer på sundhedsområdet, så vi er nødt til at gentænke, hvem der bedst løser hvilke opgaver – og hvordan. I netværket kigger vi ind i fremtiden på sundhedsområdet og udforsker potentialer til innovation af opgaver og roller, særligt i relation til den digitale udvikling. Netværket samler en kreds af ledere, der på forskellig vis er drevet af at skabe innovation på sundhedsområdet – både i den private og offentlige sektor, og gerne i samspillet mellem dem.

Mødeleder

Det er en stor gevinst at stå i spidsen for vores netværk om sundhedsinnovation. Som politisk journalist er det helt afgørende at følge med i, hvordan man uden for Christiansborg oplever dagligdagen i sundhedssektoren.   

- Ole Toft, redaktør, Altinget: sundhed

Program

Tidligere begivenheder

Vis

20/3-2023

Søren Lunde, Manager, Health and Citizen Care, Netcompany og tidligere ledende overlæge, Regionshospitalet Randers

Hvordan bliver IT-udviklerne bedre til at ramme klinikernes og patienternes behov?

Hvordan sikrer vi, at den digitale transformation af det danske sundhedsvæsen giver værdi for patienter, personale og på det driftsmæssige niveau? Og hvilket ansvar lægerne i denne proces?

Søren Lunde har gennem sin karriere som kræftkirurg, forsker, ledende overlæge og formand for Lægeforeningen Nordjylland arbejdet i krydsfeltet mellem klinik, forskning og det organisatoriske niveau.

I foråret 2022 skiftede han fra at være leder i det offentlige hospitalsvæsen til en stilling i konsulentvirksomheden Netcompany. Netcompany er en central spiller i dansk sundheds-IT og har blandt andet udviklet flere offentlige sundheds-apps, kliniske beslutningsstøtteværktøjer, dele af sundhed.dk og sidst men ikke mindst Mit e-Hospital sammen med Forskningsafdelingen ved Nordsjællands Hospital, som vandt prisen for ’Årets offentlige-private samarbejde’ ved ’Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022’.

Hør Søren Lunde give sit bud på fremtidens digitale løsninger kombineret med hans kliniske erfaringer fra sundhedsvæsenet. 

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

23/5-2023

Jesper Grønbæk, Founder og CEO, Health tech hub Copenhagen & Klaus Larsen, IT-direktør, Region Nordjylland

Døgnseminar på Kragerup Gods

Netværkets årlige døgnmøde finder sted 23. maj på skønne Kragerup Gods nær Slagelse. Vi tilbringer et døgn sammen på godset, hvor der vil være rig mulighed for at lære dine netværksfæller godt at kende, samt samt fordybe sig i de faglige oplæg. Vi får besøg af to oplægsholdere, som vil være med til at give ny inspiration og danne udgangspunkt for diskussioner og arbejde i netværket.

Kragerup Gods, kl. 10:00-9:00

Jesper Grønbæk, CEO, Health Tech Hub Copenhagen

Danmark: Verdensmester i pilotprojekter – men værste til implementering?

Danmark er et af de lande, hvor det er lettest at få i gang sat et pilotprojekt i sundhedsvæsenet, men et af de sværeste at få udbredt teknologier til hele landet.

Danmark har verdensklasse forskning og masser af patenter bliver registreret i Danmark. Men ofte kommer de gode ideer ikke videre. Men behøver det være sådan? Og hvad skal det offentlige og de håbefulde start ups gøre anderledes for vende udviklingen? Det er nogle af de spørgsmål, som Jesper Grønbæk giver sine bud på. Med en baggrund som leder af digitale cloudservices hos blandt andet Microsoft Danmark, iværksætter og nu leder af Health Tech Hub Copenhagen, hjælper han start-ups, etablerede virksomheder og sundhedsvæsenets mange aktører med at få realiseret de gode ideer, der skabes i Danmark og udlandet.  

Kragerup Gods, kl. 10:00-12:00

Klaus Larsen, IT-direktør, Region Nordjylland

Tid til en ny kurs for den digitale udrulning i sundhedsvæsnet?

For mange it-løsninger frigør ikke som lovet tid for personalet og patienter - sådan lød kritikken fra Sundhedsministeriets departementschef Svend Særkjær i en artikel i Altinget.

Men har departementschefen ret? Og bliver vi i frontløbernationen Danmark dårligere til at udrulle it i takt med, at digitaliseringen vokser ind i alle kroge af samfundet? Det får vi nogle optimistiske bud på fra Klaus Larsen, der er it-direktør i Region Nordjylland. Han er blevet en markant stemme i debatten om digitaliseringen i sundhedsvæsenet. Og han sidder pt også i robusthedskommissionen som S-regeringen har nedsat i 2022. It-løsninger nævnes ofte som en af de centrale løsninger, når der skal skaffes mere kapacitet med færre hænder i fremtiden. Vi får hans bud på, hvordan man på dette område skal gå fra drøm og vision til virkelighed.

 

Kragerup Gods, kl. 13:00-14:30

Kim Mathiasen, forskningsleder, ph.d., Forskningsenheden for Digital Psykiatri, Klinisk Institut, Syddansk Universitet

Digitalisering sætter psykiatrien i bevægelse

Større behandlingskapacitet og nye behandlings- og diagnosticeringsmuligheder som ingen havde drømt om kunne lade sig gøre. Det er blot nogle af de forhåbninger, man har til den digitale revolution inden for psykiatrien. Forskningsleder Kim Mathiasen tager os med rundt i nutiden, den nære fremtid og den lidt fjernere fremtid i den digitale psykiatri. Et område af sundhedsvæsnet, som er ramt af den perfekte storm; Stadig flere patienter til et område, der skriger på arbejdskraft.

Oplægget bliver dog ikke kun en rundtur i de lovende nye teknologiske muligheder. Med 15 års erfaring inden for forskning og digital psykiatri kommer Kim Mathiasen også med nogle bud på, hvordan man sikrer, at digitale løsninger ikke, som vi før har set, ender med at skuffe patienter eller klinikere. 

Kragerup Gods, kl. 15:00-16:00

31/8-2023

Henrik Ullum, direktør, Statens Serum Institut

Fremtidens SSI ifølge direktøren

For to år kendte vi Henrik Ullum for at være en fremtrædende forsker og læge, der talte for øget adgang til sundhedsdata som formand for LVS. Siden har han stået i spidsen for det hæderkronede institut, Statens Serum Institut, som har været igennem en række turbulente år med corona-krise, gigantiske bevillinger og en spektakulær defacto fyring af SSI’s tidligere direktør Mads Melby i 2020.  

SSI er ikke kun en central spiller i det nationale infektionsberedskab, men også en stor forskningsinstitution med fokus på vacciner og sygdomsforskning. Og så har SSI ansvaret for store mængder af danskernes sundhedsdata og genetiske materiale.  

Henrik Ullum giver sit bud på, hvad SSI skal kunne i fremtiden samt potentialet i de unikke danske sundhedsdata, som blandt andet SSI har ansvaret for.  

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

3/10-2023

Offentliggøres snarest

Netværksmøde

Program følger

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Mandag Morgens netværk for sundhedsinnovation. Udfyld formularen her på siden for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer. Ved at udfylde dine oplysninger kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 24.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser