Amerikanske topforskere: Den amerikanske drøm lever bedst i Danmark

Peter Hall fra Harvard University og John Campbell fra Dartmouth College mener begge, at den amerikanske drøm trives bedst i Danmark. Dermed bakker de op om en central pointe i en ny rapport fra Mandag Morgens Velstandsgruppe.

På et tidspunkt hvor den internationale kritik, hån, spot og latterliggørelse regner ned over Danmark efter folketingets vedtagelse af nye asylstramninger, tilflyder der nu også et par roser til de danske kyster fra den anden side af Atlanten.

To af USA’s absolutte spidser inden for politisk økonomi, professor på Harvard University Peter Hall og professor på Dartmouth College John Campbell, fremhæver i et interview med Mandag Morgen Danmark som rollemodel.

På Slotsholmen skal man dog næppe lade champagnepropperne springe, for det er bestemt ikke Danmarks håndtering af flygtningekrisen, de to amerikanere besynger. Derimod er de begejstrede for den særlige danske samfunds- og konkurrencemodel – en model, der ifølge de to højt respekterede forskere giver Danmark god grund til at ranke ryggen.

Login