Kulturanbefaling af 
Anders Dybdal

Anders Dybdal anbefaler

KULTURANBEFALING CEO i konsulentbureauet Operate, Anders Dybdal, dykker ned i systemisk tænkning og holder sig opdateret med Altingets nyhedspodcast, Altinget Ajour.

Foto: Operate

Anders Dybdal
Anders Dybdal er CEO i forandringsbureauet Operate. Uddannet cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse fra CBS. Har tidligere været konsulent for Mogens Lykketoft, ekstern lektor i kommunikation på Roskilde Universitet og stifter og bestyrelsesformand i tænketanken Cevea. Desuden bliver han ofte brugt som ekspert i politik og kommunikation på DR2.

Læst for nylig

Som del af den strategiproces, vi har gennemgået i forandringsbureauet Operate, har jeg læst mig ind på forskellige teorier om systemisk forandring med stor nysgerrighed og lært interessante nye måder at betragte verden på. Der er utrolig meget at give sig i kast med på det område, men en god introduktion til systemisk forandring, som jeg gerne vil anbefale, er den 30-siders pamflet, som er publiceret af tre forskere og praktikere, der udgør førertroppen på feltet. Metoden kombinerer kendte ledelsestilgange og bringer vigtige indsigter om den tid, vi gennemlever – en tid fyldt med komplekse problemer, som kun kan løses af aktører i fællesskab. En af hovedpointerne ved systemisk forandring drejer sig om at ændre de forhold, som fastholder et givent problem, og dét har givet stof til eftertanke og energi til handling.

Hvis man blot har lyst til at snuse lidt, inden man giver sig i kast med den interessante læsning, kan man se det medfølgende webinar, som endnu mere kondenseret opridser de seks betingelser for systemisk forandring.

{{quote:205:L}}

Hørt for nylig

Det med at lytte til indhold er afgjort en af de vaner, som har sat sig ekstra godt fast hos mig det seneste år. Podcastmediets genopstandelse er heller ikke gået min næse forbi, og så er det ikke engang for at fedte, når jeg gerne vil afsløre, at jeg er fast lytter af ’Altinget Ajour’. Der er mange gode tilbud i lydformat til den daglige politiske opdatering, men jeg synes, at ’Altinget Ajour’ udmærker sig ved at have en god bredde i indholdet og stor dybde i fagligheden blandt andet via ekspertinterviews og egne redaktører. Andre politiske lydmedier, som jeg lytter til fra tid til anden, spænder fra ’Pollster - En faktabaseret Podcast om Politik’, ‘Det Politiske Kampagnestøberi’  og lige for tiden også en god portion ’Borgen Unplugged’ for at dække mig solidt ind på de mange begivenheder, der finder sted trods et mediebillede, som af gode grunde stadig præges af pandemiens tidsalder. 

Set for nylig

Med tre unger i alderen et til seks år er det mest viste på mit tv formentlig ’Gurli Gris’, men når jeg en sjælden gang selv får lov til at styre fjernbetjeningen, står den på nyheder og tv-serier. Jeg har hørt fra flere fronter, herunder Anne Mette Fugleholm i sin udgave af denne kulturanbefaling, at ’The Queen’s Gambit’ skulle være et spændende og fængende personportræt med skakspillet som udgangspunkt. Jeg er selv kun lige startet på serien, men jeg vil gerne indrømme, at jeg som en slags guilty pleasure er ret optaget af ’Cobra Kai’ på Netflix, der baserer sig på Karate Kid-universet og er en fortsættelse af midtfirsernes mest ikoniske kampsportsfilm. Anbefalingen er hermed givet videre herfra.

Omtalte personer

Anders Dybdal

Adm. direktør, Operate
cand.soc. (Copenhagen Business School 2010), ba.com. (Roskilde Uni. 2008)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu