Brexit kan få alvorlige konsekvenser for dansk forskning og uddannelse

En ny analyse ser nærmere på de mulige konsekvenser, som Brexit kan få for dansk forskning og uddannelse. Og den tegner et noget dystert billede for danske studerende og forskningsområdet.

Hvad er konsekvenserne af Storbritanniens EU-exit for dansk forskning og uddannelse? Hvad er mulighederne for dansk-britisk samarbejde om forskning og uddannelse i fremtiden? Og hvordan kan vi fra dansk side forberede os bedst muligt til et liv efter Brexit?

En ny analyse, som Styrelsen for Forskning og Uddannelse har bedt Tænketanken DEA og Tænketanken Europa om at lave, viser blandt andet, at Brexit kan føre til et intellektuelt tab for danske forskningsmiljøer og få konsekvenser for
danske studerendes mobilitet.

Brexit vil føre til lavere mobilitet for studerende, hvis Storbritannien træder ud af Erasmus+. Det vil særligt gå ud over erhvervsskolestuderende.

På forskningsområdet kan danske forskningsinstitutioner miste en helt central finansiel og juridisk ramme for det tætte samarbejde med Storbritannien. Samtidig skal Danmark leve uden en væsentlig allieret i fremtidige EU-forhandlinger, herunder i arbejdet for et rammeprogram baseret på excellence-princippet.

Læs hele rapporten her.

Forrige artikel Få overblik over anvendelsen af AI Få overblik over anvendelsen af AI Næste artikel Teknologiledere tror igen på Danmark som industriland Teknologiledere tror igen på Danmark som industriland