Dan Jørgensen: Socialdemokratisk genrejsning går via stram udlændingepolitik

Socialdemokratiets integrationsordfører, tidligere minister Dan Jørgensen, mener, at de danske socialdemokrater i modsætning til mange af deres europæiske kolleger har formået at tage befolkningens problemer og bekymringer alvorligt. For ham går vejen til en europæisk socialdemokratisk genrejsning via en stram udlændingepolitik.

Det går godt for de danske socialdemokrater, hvis man spørger Dan Jørgensen, partiets integrations- og udlændingeordfører. Men den tidligere fødevareminister og Europaparlamentsmedlem erkender, at der er andre europæiske socialdemokrater, som ikke i samme grad har formået at tage deres befolkningers bekymringer alvorligt, og at det har betydet tilbagegang for mange af dem.

De europæiske socialdemokratiers krise er netop emnet for de to topsocialdemokrater Udo Bullmann og Poul Nyrup Rasmussens politiske essay ’The Social Democracy to Come’, publiceret for nylig i onlinemediet Social Europe. Her beskriver de, hvordan de europæiske socialdemokratier har brug for et wake-up call, hvis de skal generobre vælgere fra højrefløjen.

De må erkende, at de i de seneste ti år har svigtet socialdemokratismens hjerteblod om lighed og social retfærdighed, og hvis ikke de formår at vende udviklingen, er den socialdemokratiske bevægelse og det åbne, lige samfund truet på livet.

Login