Danmarks royale handelskammer indtager Tyskland

Kongehuset er blevet en døråbner i udlandet for danske virksomheder. Der er langt mere fokus på vækst og erhvervsfremme, når regentparret er på statsbesøg. I næste uge deltager 75 danske virksomheder i et handelsfremstød i Tyskland, som Kronprinsparret står i spidsen for.

Kongekronen åbner døre på verdens eksportmarkeder. Det er både politikere, diplomater og virksomheder udmærket klar over, og derfor er det en stor triumf, at Kronprins Frederik og prinsesse Mary har sagt ja til at stå i spidsen for et af de største danske handelsfremstød i Tyskland i nyere tid, der om præcis en uge skydes i gang i Hamborg og efter halvandet døgn fortsætter i München.

75 danske virksomheder deltager i handelsfremstødet og har gladelig betalt deltagergebyret på 23.800 kr., som Udenrigsministeriet opkræver for hver deltagende virksomhed. Oveni det kommer hotel- og rejseomkostninger. Men så er der også garanti for royal glamour, og eksportfremstødet har ganske sigende fået sin egen hjemmeside med den passende webadresse danishroyalvisit2015.de.

Besøget bekræfter Kongehusets centrale rolle i Udenrigsministeriets satsning på økonomisk diplomati, hvor diplomater og kongelige forsøger at bane vejen for danske virksomheder på verdens eksportmarkeder. Det har medlemmer af kongehuset godt nok stillet op til i mange år, men på det sidste er der sket en intensivering.

Login