Danske kompetencer skal gøre Indiens byer bæredygtige

Der er gyldne muligheder for danske virksomheder i Indien, hvor en omfattende transformation til mere bæredygtige bysamfund er i fuld gang. På trods af et ellers anstrengt forhold mellem Danmark og Indien anbefaler en ny rapport fra den danske ambassade i Delhi, at danske virksomheder hopper ombord på det indiske væksttog.

Adgang til rent drikkevand og elektricitet, sikker håndtering af affald og spildevand, et effektivt offentligt transportsystem, udbygning af den digitale infrastruktur og adgang til ordentlige boliger til en fair pris, især for de fattigste.

Problemerne i Indiens byer hober sig i bogstaveligste forstand op, og de vil kun vokse sig større i de kommende årtier, i takt med at flere indere søger fra land til by.

I 2014 boede omkring 400 millioner ud af Indiens samlede befolkning på godt 1,3 milliarder i byer, og det tal vurderes af FN til at vokse med yderligere 400 millioner frem mod 2050. I dag har verdens største demokrati 42 byer med mere end 1 million indbyggere, og fortsætter den nuværende udvikling, vil 68 byer i 2030 kunne bryste sig af at være millionbyer. I samme periode forventes landets næststørste by, Delhi, at vokse fra sine nuværende godt 16 millioner indbyggere til knap 26 millioner.[graph title="98 gode grunde til at kigge mod Indien" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/08/EMIL_Indienkort2_web.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/08/EMIL_Indienkort2_web.png" caption="Figur 1" text="98 indiske byer skal gøres mere grønne, smarte og liveable. Den danske ambassade i Indien har været på fact-finding mission og kortlagt specifikke muligheder for danske virksomheder i tre af byerne.
" ]Kilde: “Smart Liveable Cities in India – Opportunities for Danish Companies”, Udenrigsministeriet, 2016.[/graph]

Login