Duoledelse øger kompetencen på toppen

Omfanget, spændvidden og kompleksiteten af moderne topchefers opgaver vokser eksponentielt. En række virksomheder har taget konsekvensen og ansat to ligeværdige CEO’er. Konstruktionen er ikke uden risiko. Men gribes opgaven rigtigt an, kan det give betydelige gevinster. CEO-duoerne i SAP og FIH Erhvervsbank mener selv, at de svære beslutninger bliver lidt nemmere – og i sidste ende også af bedre kvalitet.

Februar 2010. Danske Jim Hagemann Snabe har netop fået at vide af sin bestyrelsesformand, at virksomhedens direktør, Léo Apotheker, ikke længere skal lede den tyske softwaregigant SAP. I stedet er han selv udset til at skulle være topchef efter to år i virksomhedens direktion. Men ikke alene. SAP har tidligere med succes haft to ligestillede co-CEO’er som øverste direktører. Bestyrelsesformand Hasso Plattner, der er en af grundlæggerne af SAP, mener, at det er på tide at genindføre konstruktionen.

“Hvem er min co-...?”, er det første spørgsmål fra Jim Hagemann Snabe. Han er klar over, at det er nødt til at være en person, som han har tillid til og respekt for. Ellers kommer det aldrig til at fungere.

“Da jeg fik at vide, at det var Bill, vidste jeg, at det her kunne sagtens fungere. Og det samme vidste han,” fortæller Jim Hagemann Snabe til Mandag Morgen.

Login