Nyt Job til  
Martin Blessing

Er Danske Banks nye formand en velsignelse?

Som bestyrelsesformand i Danske Bank skal Martin Blessing forsøge at sikre den kriseramte bank en position som en af de førende i Norden.

Claus Kragh

Den største udfordring 

Fakta

Hvem?

Martin Blessing

Hvilket job?

Formand for bestyrelsen i Danske Bank – vælges ved generalforsamling 17. marts

Hvorfra?

Medlem af bestyrelsen i Danske Bank siden 2020

Danske Bank har massive imageproblemer i Danmark, og det bliver ikke den kommende bestyrelsesformand, Martin Blessing, der kommer til at lave om på det.

Den 58-årige tysker taler ikke dansk, og han ligger kompetencemæssigt meget langt fra den tidligere DI-direktør og departementschef Karsten Dybvad, som han ventes at erstatte efter generalforsamlingen i Danske Bank 17. marts.

Mens Dybvad var en ikke-bankmand med høj etik og et stort politisk netværk, er Martin Blessing en fuldblods-bankmand med et CV, der ikke er uden de etiske skrammer, der – for nu at sige det mildt – har ramt mange topfolk i den finansielle sektor gennem de seneste 10-15 år.

Blessing har blandt andet været i schweiziske UBS, der har måttet betale milliardbøder i Frankrig efter at have hjulpet velhavende franskmænd med skatteunddragelse.

Blessing blev i 2018 leder af UBS’ afdeling for ’formuepleje’ og blev i den forbindelse anset for at være et godt bud på den schweiziske banks næste CEO. Men det fik en brat afslutning, da han forlod banken i efteråret 2019 efter skuffende resultater i hans afdeling.

Blessing er allerede velsignet af opbakning fra Danske Banks førende aktionær, Mærsk-familien. Robert Uggla har således udtalt, at ”Martin vil bidrage til at sikre bankens kommercielle position som en af Nordens førende banker.”

Det er ikke til at sige, om man skal lægge noget særligt i, at Robert Uggla er på fornavn med bankens kommende bestyrelsesformand. Men det er interessant at notere, at Blessings hustru, Dorothee Blessing, sad i Mærsk-koncernens bestyrelse i hele syv år, 2014-2021.

Dorothee Blessing er i dag chef for den amerikanske storbank J.P. Morgans forretninger i Tyskland, Schweiz, Østrig, de nordiske lande, Irland og Israel. J.P. Morgan har netop i efteråret 2021 besluttet at styrke sin tilstedeværelse i Skandinavien, hvor Danske Bank altså har ambitioner om at være førende.

Mens Martin Blessing ikke ventes at få nogen rolle i forhold til den danske offentlighed, er der næppe tvivl om, at det er hans store – både private og professionelle – netværk i den finansielle sektor i Europa, der er interessant for Danske Bank.

Den tidligere så toneangivende danske bank har endnu langt fra lagt den store hvidvaskskandale i bankens estiske filial bag sig. Men med valget af Blessing ser man ud til at have valgt at flytte opgaven med at genskabe bankens anseelse fra bestyrelsesformanden til direktionen med Carsten Egeriis i spidsen.

Baggrund

2018-2019: Leder af Wealth Management

2016-2019: UBS, Schweiz, en række ledelsesposter

2008-2016: CEO, Commerzbank, Tyskland

1989-1996: McKinsey & Company, Tyskland

Uddannelse

MBA, University of Chicago, USA

Business Administration, University of St. Gallen, Schweiz.

58 år

Omtalte personer

Martin Blessing

Bestyrelsesformand, Danske Bank, formand, Risikoudvalget, Danske Bank
bankelev, Dresdner Bank AG (1984), Lic.oec., (Masters) Business Administration, Universität St. Gallen (1987), MBA, University of Chicago, USA (1988)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu