Fagbevægelsen til Disruptionrådet: Involver medarbejderne i teknologirevolutionen

Hvis ny teknologi og den fjerde industrielle revolution skal gøres til en vindersag, kræver det involvering og opkvalificering af medarbejderne. Det er hovedbudskabet i et debatoplæg, som fagforbundet FTF nu spiller ind til Disruptionrådet, der i næste uge samles for anden gang.

”Medarbejderne skal i centrum for digitaliseringen.” Sådan lyder de indledende linjer i et nyt debatoplæg fra fagforbundet FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentlige og private ansatte, heriblandt pædagoger, sygeplejersker, lærere, it- og finansfolk.

Budskabet er, at hvis Danmark skal have det maksimale ud af nye teknologier og udnytte mulighederne i den fjerde industrielle revolution, så skal medarbejderne sættes i centrum for den udvikling og de forandringer, som følger med teknologien.

”Ellers kører forandringerne hen over hovedet på os – til skade for både medarbejderne og arbejdspladsen,” hedder det i oplægget. Det sendes i denne uge ud til medlemmerne af regeringens Disruptionråd, der på mandag samles – for anden gang – for at diskutere, hvordan fremtidens danske arbejdsmarked kan indrettes i forhold til den fjerde industrielle revolution.

Login