Historien i tal

Fakta: Flere familier i Storbritannien sulter

Procent af britiske respondenter, som oplever, at de ikke har råd til en tilstrækkelig mængde mad, 2019-2020 og november 2022.

Niels Gustav Korsgaard FrederiksenMaja Carolina Kastensand

Vinterens økonomiske krise har sat sit præg hos mange engelske familier, hvoraf stadig flere ikke kan finde penge til den nødvendige mængde mad. En analyse foretaget af den britiske tænketank Resolution Foundation viser, hvordan 28 procent af respondenter i november 2022 svarede, at de ikke havde haft råd til at spise afbalancerede måltider i løbet ad de seneste 30 dage. I det finansielle år 2019/2020 svarede kun ni procent ja til samme spørgsmål.

I alt havde 17 procent i november 2022 oplevet at måtte skære i størrelsen på et måltid, mens kun fire procent oplevede det samme tilbage i 2019/2020. Til slut svarede hele 11 procent – svarende til omtrent seks millioner mennesker – at de i løbet ad november 2022 følte sig økonomisk pressede i en sådan grad, at de helt måtte undlade at spise, selvom de var sultne. Det er mere end en fordobling i forhold til 2019/2020, hvor fem procent oplevede det samme. Fødevareusikkerheden er desuden størst blandt større familier, enlige forsørgere og visse ikke-hvide etniske grupper.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu