Historien i tal

Folkeskolen lider under akutte rekrutteringsproblemer

Den omfattende mangel på folkeskolelærere i hele landet, giver skoleledere landet over store problemer med at opretholde en stabilt lærerkorps, konkluderer analyse fra Danmarks Lærerforening.

Samtlige landsdele oplever rekrutteringsproblemer til folkeskolen ifølge nyeste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Danmarks Lærerforening har udarbejdet et notat, der retter fokus på problemstillingen ved at gennemgå analyser og andre undersøgelser på området.

Set i forhold til folkeskolens behov for arbejdskraft er der uddannet et rigeligt antal lærere, men en meget stor del af disse ønsker ikke at arbejde i folkeskolen, som den er nu, konkluderer DLF blandt andet.

En vigtig årsag til dette er, at mange lærere ikke finder det muligt at give eleverne en ordentlig undervisning inden for de nuværende rammer.

77 procent af skolelederne oplever i større eller mindre grad, at skolens muligheder for at levere optimal undervisning hæmmes af mangel på kvalificerede lærer.

I skoleårene 2013/14 til 2016/17 forlod 20.500 lærere folkeskolen. Det er 4.000 flere, end hvis lærerafgangen i disse år havde været som i skoleåret 2012/13 inden implementeringen af lovindgrebet i lærernes overenskomster, fastslår en specialkørsel fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, KRL.

Du finder hele notatet fra Danmarks Lærerforening her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu