Fra nørderi på Nørrebro til milliardintroduktion på børsen i New York

DIGITAL OMSTILLING Unity er en softwarevirksomhed, der blev stiftet i en lejlighed på Nørrebro i 2004. I september i år blev virksomheden introduceret på børsen i New York med en markedsværdi på 164 milliarder kroner. Men det er de færreste danskere, der har hørt om Unity – endsige forstår, hvad de laver. 

Unity - en dansk startup succes

Da Unity Technologies blev introduceret på børsen i New York den 18. september i år, vajede det danske flag uden på Nasdaqs bygning på Wall Street. Selv om Unitys hovedkontor for længst er rykket til San Francisco, og under en tiendedel af selskabets ansatte sidder i Danmark, hænger de danske rødder ved. 

Unity er på under 20 år vokset til at have en markedsværdi, der svarer til selskaber som Carlsberg og Coloplast – alligevel er det de færreste danskere, der har hørt om Unity – endsige forstår, hvad de laver.

Unity er en helt klassisk startup-succeshistorie. Det startede i en lejlighed på Nørrebro i København i 2004, hvor de tre stiftere fandt sammen for at arbejde på at udvikle et computerspil beregnet til Apples Mac-computere. I flere år hutlede de sig igennem med løse job og et lån fra den enes far. Efter tre år var spillet endelig klar – men det blev en fiasko, der slet ikke kunne tjene pengene hjem igen. 

Imidlertid indså de tre, at de software-værktøjer, de havde udviklet undervejs for at konstruere og afvikle spillet – det kaldes en game engine – kunne være nyttige for andre spiludviklere. På det tidspunkt var det ret kompliceret at bygge spil. Det krævede enten, at man var i stand til at kode store dele fra bunden, eller at man benyttede specialsoftware, der var så dyrt, at det kun var de store spilforlag, der havde adgang til det. 

De tre stiftere havde derimod en filosofi om at ’demokratisere’ adgangen til at skabe spil ved at gøre det enkelt og billigt. De valgte at sælge softwaren meget billigt – til gengæld fik de ret hurtigt opbygget et stort community af entusiastiske brugere.

Den stærke forbindelse til de mindre spiludviklere skulle vise sig at være en væsentlig faktor for, at Unitys software i dag ligger til grund for over halvdelen af de spil, der spilles på smartphones og pc’er i dag. 

Smartphones åbnede en enorm platform for spil 

Det store gennembrud kom i 2007, da Apple introducerede iPhone, som for alvor åbnede for brugen af spil på mobiler. I dag er det en selvfølge, men indtil da var der ikke en App Store, hvor man hurtigt og let kan downloade små programmer, der tilføjer nye funktioner til telefonen.

IPhone og App Store kickstartede en hel industri af små og store udviklere af apps, og langt den største kategori var – og er – spil. 

Unitys software passede perfekt til programmørernes behov. Modsat de fleste andre programmer var Unitys software udviklet til Mac, og derfor blev Unity det foretrukne værktøj for den boomende sektor.

Unity har siden udvidet, så spil og apps, der er udviklet i Unity, kan afvikles på alle store formater – fra Android-smartphones til Xbox-spillekonsoller. 

I 2009 fandt Unity i USA den første store investor, Sequoia Capital, en af de vigtigste venture kapitalfonde i Silicon Valley

Sequoia forlangte, at Unity lavede ”the flip”, som det kaldes, når et selskab rykker hovedkontoret til USA. CEO og medstifter David Helgason rykkede til San Francisco i 2009, og siden er stadig flere af de ledende medarbejdere i Danmark rykket til USA eller er blevet erstattet af amerikanere.

I dag sidder hele ledelsen og 750 medarbejdere i hovedkvarteret i downtown San Francisco. 

Fra organisk til eksponentiel vækst

I 2014 valgte David Helgason at overlade tøjlerne til amerikaneren John Riccitiello, og med den nye CEO skiftede Unity gear. 

”Man kan sige, at Unity var drevet lidt konservativt. Vi voksede 40 procent, og vi udvidede med 15-20 procent flere medarbejdere om året, det var ret stabilt. Men en amerikansk CEO har et andet perspektiv,” fortæller Anders Johansen, der er HR director i Unitys afdeling i København. 

”I San Francisco lærer man at tænke eksponentielt. Riccitiello tænker meget aggressivt i vækst, nu skulle vi tredoble de ansatte. Vi skulle ikke tjene penge, vi skulle tabe penge, og vi skulle ud at finde kapital til at vokse yderligere. Han vendte det på hovedet, og det var dér, vi rigtig gik i gang med at ansætte medarbejdere.”

Det var også dér, Unity blev en langt mere international virksomhed.

”Problemet var, at vi ikke kunne skaffe folk i København. Det er nemmere at skaffe programmører i Seattle og Montreal, og så ansatte vi derovre i stedet. Havde de været i København, var de blevet ansat her, men det kunne vi ikke,” fortæller Anders Johansen. 

Da Anders Johansen kom om bord i 2013, var der 200 medarbejdere i Unity. I dag er der 4000-5000 medarbejdere fordelt på 32 kontorer i 18 lande. Omkring 325 af dem sidder i København.

HR-afdelingens arbejdsform har selvsagt været under hastig forandring. 

”Vi fik en stor udfordring med at få folk onboarded, så de kender virksomheden og kulturen og forstår at bygge det rigtige produkt. Tidligere ansatte vi folk en for en, men i dag ansætter vi omkring 1200 årligt. 

”På et tidspunkt ansætter man så mange, at man bruger al tiden på at onboarde, og det er svært at fastholde kvaliteten og hastigheden i udviklingen. Det er et punkt, man skal over, så man får opbygget en skalerbar struktur. Vi skulle lære at tænke på, at den organisation, vi byggede, skulle kunne fungere med 10.000 mennesker,” siger Anders Johansen.

Kapital til den næste runde af vækst

Projektet lykkedes, må man sige. I dag bruges Unitys game engine i over halvdelen af alle spil, der udvikles til smartphones, tablets og pc’er, og samtidig er Unity i fuld færd med at brede sig langt ud over spil og forsøge at etablere sig som en form for operativsystem for alle typer anvendelser af interaktiv tredimensionel computergrafik. 

At investorerne har tillid til, at Unity kan blive en af computerverdenens giganter, blev demonstreret, da børsintroduktionen i september forløb over forventning. Unity rejste 1,3 milliarder dollar ved at udbyde aktier svarende til cirka 10 procent af virksomheden. Aktiekursen giver i skrivende stund Unity en samlet markedsværdi på 27 milliarder dollar – knap 170 milliarder kroner.

Det meste af Unity ejes i dag af de kapitalfonde, der har investeret undervejs. Sequoia ejer i dag knap en fjerdedel af Unity. 

Forløbet er et klassisk eksempel på logikken i venture capital: at man foretager tidlige og risikable investeringer, som i nogle få af tilfældene vokser til at være milliarder værd. 

Med 1,3 milliarder dollar på kistebunden har Unity fået kapital til at sætte yderligere skub i udvidelsen, i hvert fald er der gode muligheder for at foretage opkøb af virksomheder, der kan udbygge de teknologiske kompetencer 

Unity matcher også det klassisk mønster for Silicon Valleys techvirksomheder, i den forstand at selskabet, til trods for den høje aktiekurs, faktisk giver underskud. I 2019 tabte man 163 millioner dollar af en omsætning på 542 millioner dollar – netop fordi man sætter alt ind på vækst.

Der er dog stadig noget tilbage til stifterne og de mange ansatte, der med tiden har fået udbetalt løn i form af medarbejderaktier. David Helgason, der i dag fortsat er medlem af bestyrelsen, ejer 4,4 procent af selskabet – så der burde være råd til pæne julegaver i år.

Forrige artikel Gamingteknologi er også på vej til din branche Gamingteknologi er også på vej til din branche Næste artikel Regeringens nye nødvendighedens politik giver bagslag Regeringens nye nødvendighedens politik giver bagslag
Hvis coronabesættelsen varer fem år

Hvis coronabesættelsen varer fem år

LEDELSE Mange ledere har trykket pause på medarbejderseminarer, udviklingsprojekter og workshops, til vi kan være sammen igen. Men hvad hvis nedlukningerne trækker ud? Elize Dimare og Johnny Sørensen guider dig til corona- og fremtidssikring af din organisation.

Søren Brostrøm: Uden åbenhed mister du autoriteten

Søren Brostrøm: Uden åbenhed mister du autoriteten

INTERVIEW Ekstremt mediepres. Stram politisk styring. Uenighed, fejl og beklagelser. For Søren Brostrøm er det en del af gamet, når man som moderne autoritet i en krisetid står fast på stærk faglighed og stor åbenhed. Han ærgrer sig bare over, at han snublede i risikokommunikationen. Og så er forsigtighed og proportionalitet i hans øjne ikke modsætninger.

Kun 23 kommuner har whistleblowerordninger

Kun 23 kommuner har whistleblowerordninger

LEDELSE Det er generelt forbundet med stor usikkerhed og utryghed for offentligt ansatte at ytre sig om kritisable forhold på arbejdspladsen, skriver tænketanken Justitia i en analyse.

Jeppe Christiansen anbefaler

Jeppe Christiansen anbefaler

KULTURANBEFALING Maj Invests administrerende direktør, Jeppe Christiansen, beundrer Rane Willerslev for hans indsats på Nationalmuseet og anbefaler tankevækkende bøger om stilhed og livsfilosofi.

En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

POLITIK OG VELFÆRD Danskerne har noget nær verdensrekord i demokratisk deltagelse. Men fire grupper holder sig alt for ofte væk fra stemmeboksen: unge, indvandrere og efterkommere, kortuddannede og personer uden for arbejdsmarkedet. Her kommer deres egne forklaringer på hvorfor. De kan måske rumme nøglen til en løsning. 

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

POLITIK OG VELFÆRD Der er mangel på viden om, hvad der virker, når regioner og kommuner forsøger at gøre en indsats for at få alle med til de lokale valg. Tænketanken Mandag Morgen har samlet en stribe gode ideer og konkrete tiltag, der har vist sig at virke. De fleste tiltag er både enkle og billige.

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

GRØN OMSTILLING Der er et evindeligt dilemma: Hvis man skal producere grøn brint i stor skala, kræver det, at der er et marked og en bekostelig infrastruktur. I Neom, en fremtidig megaby i Saudi-Arabien, tror investorer, at de kan levere både hønen og ægget med et projekt, der minder meget om de danske power-to-x-planer. 

Direktør for patienternes gode liv

Direktør for patienternes gode liv

POLITIK OG VELFÆRD Godt 36.000 medarbejdere i Region H har på 11 sygehuse sat lighedstegn mellemsundhed og behandling. Det har reduceret dødeligheden efter kræft og hjertesygdomme. Nu skal de også hjælpe patienterne tilat leve gode liv - nogle endda med kroniske sygdomme. Den kulturændring skal regionens nye direktør stå i spidsen for.

Nu skal teknikken designes modulært

Nu skal teknikken designes modulært

DIGITAL OMSTILLING B&O har netop lanceret en ny mobil højttaler, der er designet til at holde mange år – selvom den teknologiske udvikling løber hastigt videre. Apparatet er modulært opbygget, så delene let kan repareres eller udskiftes i takt med, at nye digitale formater og software stiller andre krav til elektronikken.

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

I Kina er det gode børneliv kommet på dagsordenen. Det giver forretningsmuligheder for en bred vifte af danske virksomheder – fra legetøjsproducenter over arkitekter til spiludviklere. Danske forskere kan være med til at åbne dørene, da der trækkes på en solid tradition for at undersøge tingene i børnehøjde, skriver det danske innovationscenter i Shanghai.

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

LEDELSE Corona har naturligt nok farvet lederes syn på verden det sidste år. Men hvis man vil fremtidssikre virksomheden, må klimaet nu udgøre en fremtrædende del af lederens mindset, skriver Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund.

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

LEDELSE Virksomheder skal vænne sig til at udarbejde samfundsregnskaber, hvor virksomheden nøje vurderer og redegør for, hvordan den bidrager positivt, og hvordan den belaster samfundet. Det bliver et krav fra myndigheder, investorer, långivere, partnere og kunder, skriver Steen Hildebrandt.

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

DIGITAL OMSTILLING Siger man ”grøn og digital omstilling”, så har man dækket de to måske væsentligste dagsordener de kommende ti år. Digitaliseringen og en bæredygtig økonomi kan støtte hinanden – men det er ikke sikkert, at de gør det. Vi ser på, hvad der skal til for at få de to udviklinger til at trække i samme retning.

Grøn + Digital = Danmarks store chance

Grøn + Digital = Danmarks store chance

DIGITAL OMSTILLING Grøn teknologi og digitale offentlige tjenester er begge danske styrkeområder. Men der er brug for koordinering og samarbejde på tværs af det offentlige og det private, hvis Danmark skal udnytte mulighederne for at bruge digital teknologi til at nå klimamålene. KMD’s direktør, Eva Berneke, opfordrer regeringen til at bringe parterne sammen. 

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

POLITIK OG VELFÆRD Fundamentet under den berømmede danske model på arbejdsmarkedet slår dybe revner. Medlemsflugten fra fagbevægelsen er langt større og mere dramatisk end hidtil antaget, viser ny opsigtsvækkende forskning. Fagbevægelsens topfolk ser dybt alvorligt på udviklingen og arbejdsmarkedsforsker opfordrer til politisk handling.

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

POLITIK OG VELFÆRD De klassiske fagforbund forhandler overenskomster på stribe men organiserer en stadig mindre del af de danske lønmodtagere. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, vil finde nye måder at organisere lønmodtagerne på for at vende udviklingen.

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

POLITIK OG VELFÆRD Den kendte økonom Branko Milanovic har sammenlignet landenes vurderede pandemiparathed i rapporten ‘Global Health Security Index’ fra 2019 med de faktiske corona-dødstal. GHS-indekset var ikke bare ude af stand til at forudsige udfaldet – tendensen har nærmest været det modsatte af det forventede.

10 trends for sociale investeringer i 2021

10 trends for sociale investeringer i 2021

KOMMENTAR Det er svært at spå, især om en fremtid præget af coronakrisens uforudsigelige dønninger. Den Sociale Kapitalfond vover alligevel pelsen og giver her 10 uvidenskabelige men dog kvalificerede bud på trends, der vil kendetegne markedet for sociale impact-investeringer i 2021.

Anders Dybdal anbefaler

Anders Dybdal anbefaler

KULTURANBEFALING CEO i konsulentbureauet Operate, Anders Dybdal, dykker ned i systemisk tænkning og holder sig opdateret med Altingets nyhedspodcast, Altinget Ajour.

Støtten til systemet vakler

Støtten til systemet vakler

VINTERLÆSNING: Støtten til systemet vakler.

Mistroen og frustrationerne bobler frem fra neden.

Vi ser det i form af romerlys og sortklædte demonstranter i danske byer. Eller som et stormløb på Kongressen i Washington. Og som en endeløs strøm af vrede på sociale medier.

Vi har samlet artikler fra Mandag Morgens arkiv, der ser nærmere på den udfordring, vores demokrati står overfor.

Bliver økonomien ramt af senfølger?

Bliver økonomien ramt af senfølger?

VINTERLÆSNING: Økonomien får lige nu en ordentlig rusketur af coronakrisen.

Vil den være alvorligt forslået, når pandemien gradvist slipper sit tag i vores samfund?

Vi har samlet en række af Mandag Morgens artikler fra det seneste halvår, der ser på, hvilken vej de økonomiske tendenser peger.

Vær en ny leder efter krisen

Vær en ny leder efter krisen

VINTERLÆSNING: På mange arbejdspladser har coronakrisen på rekordtid knust vaner og principper, der ellers virkede som støbt i beton.

Meget er nyt, og vi famler os frem. Vi er i færd med at genskrive manualen.

I den forstand er coronakrisen også en invitation til fornyelse af ledelsesgerningen.

Det er ikke en nem proces. Her finder du fire ledelsesindlæg med hjælp og inspiration til opgaven.

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

VINTERLÆSNING: Algoritmer er ved at indtage den offentlige forvaltning.

På Mandag Morgen har vi gennem længere tid undersøgt, hvad der sker, når big data og kunstig intelligens kan blive hverdag i socialarbejdet, ved domstolene og fastsættelsen af vores ejendomsskat.

Det kan betyde bedre service til den enkelte og bedre udnyttelse af offentligt ansattes tid.

Men det kan også resultere i et koldt og kafkask system, hvor algoritmens uperfekte data vinder over det menneskelige skøn.

Så hvordan sikrer man, at den nye teknologi bruges til borgerne – og ikke blot til systemets – fordel?

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

POLITIK OG VELFÆRD Danmark er blevet et mindre omfordelende land, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Uligheden er voksende, men der er lange udsigter til en ny politisk kurs. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard maner til tålmodighed. 

2021 kan blive vendepunktet

2021 kan blive vendepunktet

POLITIK OG VELFÆRD Vi har alt for længe stået handlingslammede overfor globale kriser, som vi ved, kræver handling. Klimakrise. Mistillid til demokratiet. Global ulighed. Erfaringerne med at tackle pandemien har skabt et unikt momentum. Måske er 2021 det vindue for forandring, vi har ventet på.

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

DIGITAL OMSTILLING Blockchain, virtual reality og DNA-baseret hukommelse er blandt de stadig noget eksotiske teknologier, som vil brede sig i de kommende år, og som udmærker sig ved at være langt bedre redskaber til at gøre økonomien mere effektiv og mindre ressourcekrævende. 

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

DIGITAL OMSTILLING Med en stigende mangel på praktiserende læger kan nye teknologiske løsninger være med til at afhjælpe situationen i Danmark. Der er meget inspiration at hente i Silicon Valley, hvor konsultation via nettet, og selvbetjeningsløsninger til måling af helbredet, er blevet en del af hverdagen for mange. Det skriver Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Gør klar til de arbejdende seniorer

Gør klar til de arbejdende seniorer

LEDELSE Den aldrende arbejdsstyrke betyder, at ledere vil skulle håndtere en voksende gruppe af aktive seniorer, og det stiller nye krav. Den klassiske aldersbaserede formular for afslutning af arbejdslivet kan ikke længere bruges, skriver Jesper Brask Fischer.

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

ØKONOMI Coronakrisen har forværret vilkårene for økonomisk pressede folk, der havde nok at slås med i forvejen. Højlydt utilfredshed og massedemonstrationer mod systemet er brudt ud og eskaleret i årets første uger. For at stoppe vredens vækstvilkår er politikerne nødt til at bevæge sig mentalt ud af 1980’erne og vende sig mod en ny økonomisk virkelighed, mener den britisk-amerikanske økonomiprofessor Mark Blyth.

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

KULTURANBEFALING Fra historiepodcast om mongolernes hærgen i Østeuropa til fantastiske fortællinger fra det enorme russiske grænseland. Ung frontperson bag nyt ukrainsk-dansk ungdomshus giver et indblik i hendes kulturelle forberedelser til jobbet.

Krisestyring for 31 milliarder:  Historisk mange trepartsaftaler under corona

Krisestyring for 31 milliarder: Historisk mange trepartsaftaler under corona

POLITIK OG VELFÆRD Det seneste år har budt på hele 15 trepartsaftaler, som har kostet milliarder af kroner og har reddet tusindvis af arbejdspladser. Coronakrisen har pustet nyt liv i selve hjertet af den berømmede danske model, treparts-institutionen. Førende forskere forudser, at trepartsfesten vil forsætte med aftaler om blandt andet grøn omstilling og de såkaldte andengenerationsreformer.

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

POLITIK OG VELFÆRD Efter 15 trepartsaftaler på et år har lønmodtagernes og arbejdsgivernes topfolk fået sult på mere. De er klar til at hjælpe regeringen med nye type af reformer. Lizette Risgaard og Jacob Holbraad har også andre ting på ønskesedlen til nye aftaler.

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

DIGITAL OMSTILLING Brug af algoritmer og prædiktive data i det borgernære velfærdsarbejde kræver, at vi overvejer nøje, hvordan det forandrer samarbejdet med de berørte familier. Faren er, at vi sætter systemet over borgerne, hvilket er det, vi netop prøver at komme væk fra, skriver Robin Vickery.

S fører klimakamp med skarp gul profil

S fører klimakamp med skarp gul profil

POLITIK Regeringen har gjort sin håndtering af den grønne omstilling til et centralt element i en værdipolitik, der handler om at være tæt på produktions- og provins-Danmark og at lægge afstand til det radikale storby-Danmark.

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

NYT JOB Både i Udlændinge- og Integrationsministeriet og i Finansministeriet har man ansat folk, der for ganske nyligt har været særlige rådgivere for blå toppolitikere.