Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
Fremtidens fødevarer: Kunsthåndværk og bakteriesuppe
Hvad er der egentlig i plantefarsen? Eller i de der lidt gummiagtige stykker, der erstatter kødet i din chili sin carne? Lederen af DTU’s foodlab, der arbejder med at udvikle fremtidens fødevarer, peger på, at selvom fødevarer er vegetariske og sælges som grønne, er det ikke sikkert, at de er sunde – endsige interessante at spise.
Det er som om, der er to retninger i den videre udvikling af fødevarer:
På den ene side vil dem, der har råd, kunne vælge fødevarer, der nærmest er kunsthåndværk, dyrket af en lille lokal bonde med oprindelige sorter, et landbrug, der er superøkologisk og i balance på alle parametre.
På den anden side taler vi om at dyrke kød som kulturer og om at skabe nye fødevarer, der ved hjælp af gensplejsede mikrober, svampe og gærceller kan omdanne stort set hvad som helst til en kitlignende grundsubstans designet til at indeholde præcis de næringsstoffer, vi behøver, billigt, bekvemt, i storindustriel skala – og effektivt nok til, at man kan sætte etiketter med ’klimavenligt’ og ’bæredygtigt’ på det.