Nyt Job til  
Søren Møller Christenen

Han skal være mindre CEO og mere bornholmer

Søren Møller Christensen har selv været med til at skabe fonden Baltic Energi Island, der skal bidrage til at gøre Bornholm til en globalt relevant showcase for grøn omstilling. Men hvis han skal få succes som CEO, skal han huske bornholmerne.

Claus Kragh

Om

Hvem?
Søren Møller Christensen

Hvilket job?
CEO i Baltic Energy Island

Hvorfra?
Konstitueret direktør siden november 2022

Søren Møller Christensen er ikke indfødt bornholmer, men han er ikke desto mindre afholdt på solskinsøen, hvor han har gjort seriøs karriere siden 2019.

Først var den etnologiuddannede Møller Christensen i to år leder af afdeling for udvikling og planlægning under Bornholms Regionskommune, og nu er han per 1. oktober blevet CEO i det fondsdrevne Baltic Energy Island, der er et af otte regionale såkaldte ’erhvervsfyrtårne’ nedsat af Erhvervsministeriet.

Baltic Energy Island har det erklærede mål at bidrage til at gøre Bornholm til en europæisk og globalt relevant showcase for grøn omstilling i 2020’erne. Og det har man gode muligheder for, i og med at det er besluttet, at der skal bygges havvindmølleparker med mellem 3,0 og 3,8 i havet ud for klippeøen. Det svarer til forbruget for mellem tre og fire millioner husstande.

Søren Møller Christensen har selv været med til at skabe fonden Baltic Energi Island, der har direktøren for Bornholms Energi og Forsyning, Claus M. Andersen, som bestyrelsesformand og blandt andre borgmester Jacob Trøst DTU-professor Jacob Østergaard som medlemmer sammen med repræsentanter for Danmarks to store udviklere af havvindmølleparker, Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners.

Flere bornholmske stemmer advarer Baltic Energy Island, der kalder sig selv ’det bornholmske erhvervsfyrtårn’, om, at det er den lokale udvikling, der kommer til at afgøre, om Søren Møller Christensen får succes i sit nye job. 

Blå bog

Baggrund

2019-2022: Chef for Udvikling og Plan, Bornholms Regionskommune

2003-2019: Selvstændig konsulent inden for byudvikling og strategisk planlægning

2004: Kandidat i Etnologi, Københavns Universitet.

”Det vigtige for den nye direktør er at sikre, at Bornholm ikke ’bare’ bliver et sted, der leverer grøn energi til Tyskland. Den her udvikling skal give øen dens eget lokale energisystem, der fungerer til gavn for bornholmerne,” lyder det fra en af de stærke lokalpolitiske stemmer, der kommer til at holde Søren Møller Christensen i ørerne i de kommende år.

En anden bornholmer konstaterer, at Møller Christensen er en dygtig kommunikator, og at han synes at have en klar forståelse for vigtigheden af at bygge bro mellem lokale ønsker om inddragelse og udvikling og så de mange nationale og internationale aktører, der flokkes om Bornholm i disse år.

Omtalte personer

Søren Møller Christenen

Direktør, Baltic Energy Island, fhv. leder af Udvikling og Plan, Bornholms Regionskommune
cand.mag. (Københavns Uni. 2004)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024