Helle Øbo anbefaler

KULTURANBEFALING Helle Øbo glæder sig til Skandinaviens største fotofestival, og så anbefaler hun en romantrilogi, der giver et indblik i Barcelonas mystik, passion og kultur.

Jeg har de seneste år udviklet en passion for at fotografere og besøge fotoudstillinger. En af mine yndlingsudstillinger er den årlige ’Copenhagen Photo Festival’. Festivalen er Skandinaviens største, og næste udgave finder sted den 3.-30. juni 2021 med mere end 50 udstillinger i samarbejde med gallerier, museer og kulturinstitutioner i København og Sydsverige. Hvert år bidrager 250 danske og udenlandske fotografer til festivalen. Alle kan indsende billeder, hvilket jeg dog endnu ikke har haft modet til. For mig viser fotoet på fineste vis det levede liv med kunsten og ærligheden intakt. Derudover vil jeg anbefale at besøge museet ’MACBA’, hvis man kommer til Barcelona. Udover en fantastisk arkitektur på selve museet, så er de altid modige og visionære i deres udstillingsvalg.

Jeg har altid læst meget, og jeg har som regel gang i en skønlitterær bog og en fagbog på samme tid. Skønlitteratur giver mig et frirum og hjælper mig med at koble af fra en til tider hektisk hverdag. Jeg har netop færdiggjort ’Åndernes labyrint’ af Carlos Ruiz Zafón. Det er afslutningen på en trilogi, der også rummer ’Vindens skygge’ (en af mine absolutte yndlingsbøger) og ’Englens spil’. Fortællingen udspiller sig i Barcelona, som jeg kender godt, fordi min familie igennem 10 år har haft en båd liggende, som vi anvender som sommerhus. Bøgerne beskriver så fint mystikken, kulturen, arkitekturen og passionen, som lever i byen. ’Elefanten i rummet’ af Lotte Svalgaard, er den seneste fagbog, jeg har læst, og den kan også varmt anbefales. Den handler om alt det, vi registrerer, men ikke nødvendigvis får talt om – herunder om, hvordan vi kan blive bedre til at adressere vores oplevelser med mindful handling frem for mindful undgåelse.

Login