Ida Sofie Jensen anbefaler

KULTURANBEFALING For Ida Sofie Jensen er Københavns historiske bygninger en enestående reminder om fordums storhedstid og maner samtidig til ydmyghed over at leve i et demokrati. Og så anbefaler hun, måske lidt atypisk, en bog, der peger på, at følelsen af ærefrygt kan være kilden til et sundt og langt liv.

Mens jeg venter på, at Statens Museum for Kunst åbner igen, og jeg kan komme ind og se udstillingen ’Anna Ancher’ sammen med min datter, nyder jeg oplevelsen af at se historiske bygninger og steder i København. Hver søndag løber jeg med min løbeveninde i Dyrehaven, og hver gang bliver jeg slået af, hvor enestående det er at se ’Eremitageslottet’ tone frem på toppen af bakken. Lige for tiden med alle dyrene i mørk vinterpels på sletten nedenfor i den sprøde forårssol – det er som at se et smukt guldaldermaleri. Et andet yndlingssyn er ’Christiansborg’ på Slotsholmen. Særligt vinklen fra Højbro Plads er enestående, hvor bygningen står umådelig smukt med pladsen foran og den historiske Børsbygning lige ved siden. Stedet vidner om fordums storhedstid og maner til ydmyghed over at leve i et demokratisk land.

I Lægemiddelindustriforeningen havde vi før jul besøg af Kim Bildsøe Lassen og Divya Das, der fortalte om deres tid som korrespondenter i Storbritannien under Brexit. Jeg har efterfølgende nydt at læse deres bog ’Briterne og Brexit’, der giver et meget indsigtsfuldt og medrivende bud på, hvorfor briterne desværre meldte sig ud af EU. Og så er jeg en stor fan af Bente Klarlund eller Bente Klarsyn, som hun meget sigende bliver kaldt. I hendes seneste bog ’Yngre med årene’ kommer hun med gode, forskningsbaserede bud på, hvordan man lever længere og med flere gode år. Det nye i bogen er, at et begreb som ærefrygt, der normalt forbindes med noget helligt eller ophøjet og altså ikke med forskningsbaseret viden, nu kan påvises at have betydning for et langt, sundt liv. Men også forfængelighed påvises at have en positiv indflydelse på din sundhed!

Login