Kulturanbefaling af 
Jeppe Christiansen

Jeppe Christiansen anbefaler

KULTURANBEFALING Maj Invests administrerende direktør, Jeppe Christiansen, beundrer Rane Willerslev for hans indsats på Nationalmuseet og anbefaler tankevækkende bøger om stilhed og livsfilosofi.

Jeppe Christiansen
Jeppe Christiansen er administrerende direktør i Maj Invest. Tidligere har han været direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Danske Bank. Derudover er han formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe og næstformand i Novo Nordisk.

Set for nylig

Jeg elsker at gå på Nationalmuseet og bruge timer på at læse og kigge på ting, der fortæller en vigtig historie. Efter Rane Willerslev er kommet til, er det blevet endnu bedre, end det var tidligere. Vi har en ufattelig samling af historiske dokumenter. Håber snart vi får åbnet Danmark, så vi alle kan gå på museum igen. Måske bliver coronanedlukningen også et tema, der vil få sin plads på Nationalmuseet – man kunne passende bruge teksten fra TV·2’s gamle sang om ’Verden fra forstanden’. Det bliver heldigvis snart hverdag igen, og vi kan glæde os til at besøge Ranes museum – jeg glæder mig næsten som et barn, og vil starte med udstillingen ’Slavenation Danmark’.

Hørt for nylig

Jeg er en meget stor fan af at lytte til podcast. En af mine favoritter er ’Q&CO på B.T.’, som hver uge giver et perspektiv på, hvad vi taler om i Danmark, og han inviterer altid spændende personer i studiet. Jeg beundrer Qvortrup for hans skarpe blik og til tider lidt barske spørgsmål. Han er i særklasse. Min anden favorit er ’Hjernekassen på P1’ med Peter Lund Madsen. Peter har en eminent spørgeteknik, og hans evne til at få det bedste ud af de mennesker, han interviewer, er helt legendarisk. I disse coronatider er der ekstra god tid til at lytte på hans fantastiske interviews. Jeg kan anbefale afsnittet om at være konfliktsky som en af de mange gode valgmuligheder.

Læst for nylig

Jeg læser mange bøger og kunne anbefale et større udvalg. Senest har jeg læst bogen ’Stillness Is the Key’ af forfatteren Ryan Holiday. Den er tankevækkende, fordi den beskriver, hvordan stilhed og eftertanke kan bringe os hen i en bedre tilstand, hvor vi har lettere ved at leve i nuet, og hvor vi får en taknemmelighed over hver eneste dag, vi er her på kloden. Vi lever i en tid med breaking news, og der forsøges skabt en tro på, at handling nu og her er nødvendigt. Sandheden er, at tid, ro og eftertanke er en langt bedre guide til at få et godt liv i balance. Det får mig til også at anbefale Carsten Kaags bog ’Helmuth’, som er en livsfilosofisk bog om, hvordan vi skal passe på med at låse os selv fast i de roller, tilværelsen og dagligdagen nu tilfældigvis har givet os. God læselyst.

Omtalte personer

Jeppe Christiansen

Adm. direktør, Maj Invest, adj. professor, CBS, formand, Haldor Topsøe, bestyrelsesmedlem, Det Kgl. Vajsenhus
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu