Kulturanbefaling af 
Kresten Schultz-Jørgensen

Kresten Schultz Jørgensen anbefaler

KULTUANBEFALING Kresten Schultz Jørgensen kan godt lide en klassiker. Han føler sig genkendt i serien Mad Men og har tygget sig igennem flere af de største litterære værker.

Kresten Schultz Jørgensen
Kresten Schultz Jørgensen er direktør og stifter af Oxymoron. Han sidder i bestyrelsen for KreaKom, er ekstern lektor ved CBS og tidligere chefredaktør og ministersekretær.

Set for nylig

Jeg er normalt at finde med min hustru i Det Kongelige Teater mange, mange gange i sæsonen. Vi går efter ballet, skuespil og opera. Det og andre teaterbesøg har der jo desværre ikke været meget af det seneste år, og jeg kan virkelig mærke savnet. Men vi nåede med børnene den vidunderlige ’Robin Hood’ på Folketeatret og en del i biografen, da det var muligt. ’Druk’  var en oplevelse, og det samme var ’Retfærdighedens Ryttere’. Og ja, så ser jeg fra sofaen gode serier med min kone. Lige nu genser vi alle syv sæsoner af ’Mad Men’ for tredje gang på 10 år. Jeg føler mig genkendt. Det er det bedste tv, nogensinde. 

Hørt for nylig

Jeg tilbringer mange kilometer på asfalt og i skoven, og jeg har gerne en podcast med. Jeg er blandt andet en trofast lytter af Lars Mogensen i ’Borgen Unplugged’. Og så går jeg temmelig meget op i at lave og vedligeholde OXY’s egne spillelister. Favoritten er lige nu ’OXY6’, der er amerikansk Westcoast fra 1970’erne. Egentlig var det meningen, at jeg skulle have hørt ’Thomas Dybdahl’ i Vega op til jul, men den måtte jo aflyses. Det er ellers en tradition med min hustru, så jeg glæder mig allerede til næste år.

Læst for nylig

Jeg er lidt af en bogorm og tog for mange år siden den beslutning, at jeg fast læser skønlitteratur mindst en halv time om dagen og ofte meget mere. Vi læser bøger sammen i firmaet. De seneste måneder har vi været igennem Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskijs ’Idioten’’Kærlighed i koleraens tid’ af Gabriel García Márquez og Ocean Vuongs ’Vi er kortvarigt smukke her på jorden’. Sidstnævnte er om en vietnamesisk dreng med amerikansk opvækst. Jeg er også medlem af en bogklub, hvor vi er fem venner, der med indlagte restaurantbesøg har været igennem rigtigt mange af de store klassikere. Årets største oplevelser: Don DeLillos ’Underworld’ og hans helt nye ’The Silence’. Og de er altså ikke for børn.

Omtalte personer

Kresten Schultz-Jørgensen

cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1992)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu