Maria Schack Vindum anbefaler

KULTURANBEFALING Maria Schack Vindum anbefaler et galleri, der lader dig se København oppefra, og en podcast, der giver dig styr på både samfunds- og privatøkonomien.

Jeg er nok ikke den eneste, som har oparbejdet et solidt forbrug af film og serier af forskellig karakter som eskapistisk redningskrans fra flodbølgen af corona-nyheder. Jeg har set alt fra ’Druk’ (virkelig god og tankevækkende) og ’Parasite’ (mindre god, syntes jeg) til serier som ’Lupin’ (god), ’Bridgerton’ (æstetisk) og ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ (nyfortolkningen af Christiane F.-filmen i serieform, som jeg husker med gru fra min barndom, men i den nye version er lidt for glittet). Men et godt tip til den virkelige verden er ’Cosedis Studio & Gallery’ med fascinerende billeder af København fra luften. Man får lyst til at gå helt tæt på billederne for at spotte den første lejlighed, man boede i på Ravnsborggade, eller bare se, hvordan Kartoffelrækkerne, Indre By eller nogle af byens nye kvarterer ser ud fra luften. Galleriet er vist kun åbent efter aftale, men vi besøgte udstillingen lige inden nedlukningen, og man kan finde Nicolas Cosedis på Instagram

Nogle af grundredskaberne i ledelsesværktøjskassen er blevet udfordret over det seneste år. For hvordan skaber man nærvær og klar kommunikation, når man ikke bare kan træde op på ølkassen, og medarbejderne sidder på 450 adresser over hele landet? Og hvordan modarbejder man, at kalenderen fyldes af et væg-til-væg-tæppe af møder fra klokken 8-17 uden rum til benstræk, mails, hastesager eller smalltalk? De spørgsmål har adfærdsdesign nogle gode svar på, og Morten Münsters ’Jytte er tilbage’ er fuld af konkrete bud på, hvordan man kan undgå forstoppelse i organisationen. For eksempel (og her kommer en spoiler) via det velkendte slack-princip, som sikrer, at der ikke kommer ”kø på motorvejen”, når for mange møder klumper sig sammen. Derudover er jeg glad for politiske biografier i de fleste afskygninger.

Login