Mellem ballet og biografer – kultur ifølge danskerne

RAPPORT: Hvad betyder kultur for danskerne? Hvilken værdi tillægger danskerne kulturen? Og hvordan skal kulturen finansieres ifølge danskerne? Det har Tænketanken Mandag Morgen undersøgt i samarbejde med Altingets kulturpolitiske netværk.

Danskerne er kulturelle storforbrugere. Alligevel er der overraskende lidt viden om, hvad danskerne mener om kulturen. Indtil nu er der ikke blevet gennemført en undersøgelse af danskernes holdninger til kultur og kulturpolitik på nationalt plan.

Hvad betyder kultur for danskerne? Hvilken værdi tillægger danskerne kulturen? Og hvordan skal kulturen finansieres ifølge danskerne? Det har Tænketanken Mandag Morgen undersøgt i samarbejde med Altingets kulturpolitiske netværk.

Undersøgelsen giver et billede af en befolkning, der langt overvejende mener, at kulturen skaber stor værdi – både for den enkelte og for samfundet. Der er eksempelvis blandt danskerne bred enighed om, at kulturoplevelser gør Danmark til et bedre sted at leve, binder os sammen som nation og fremmer børns faglige læring. Men undersøgelsen viser også, at danskerne er mere uenige, når det gælder spørgsmålet om, hvilken rolle det offentlige skal spille i finansieringen af kulturlivet.

Partnerne bag undersøgelsen håber, at undersøgelsen kan være en hjertestarter for kulturdebatten i Danmark.

Undersøgelsen er muliggjort af bidrag fra 43 danske kulturinstitutioner.

 


HENT SOM PDF

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu