Når bankerne bliver usynlige

Kunderådgivning leveret af robotter, pinkoder styret af vores hjerterytme og kontaktløse pengeoverførsler via mobilen. Det vælter frem med nye digitale bankbetalingstjenester, der alle har det til fælles, at vi snart ikke behøver vide, hvem der står bag.

Hvis der er et tema, der lige nu optager langt størstedelen af alle banker i verden og de mange nye fintech-virksomheder, så er det fremtidens betalingstjenester. Altså hvordan vi som almindelige kunder i en meget nær fremtid får helt nye muligheder for at shoppe, overføre penge og investere.

Overalt på kloden investeres der i det såkaldt kontantløse samfund, hvor transaktionerne helst skal foregå så gnidningsløst, sikkert og usynligt som muligt. Helst skal vi ikke kunne mærke teknikken bag og dermed heller ikke selve banken eller leverandøren, der bliver mere og mere anonym – ja næsten usynlig.

Det gjorde sig tydeligt gældende på verdens største betalings- og fintech-konference, Money2020 Europe, der fandt sted i København i slutningen af juni, og hvor stort set alle verdens førende banker, pengeinstitutter og fintech-selskaber var repræsenteret.

Login