Nyt Job til  
Charlotte Skovgaard

Nyt job: Hun skal professionalisere og skalere idealismen

Charlotte Skovgaard er ny direktør i Merkur Andelskasse, den klimabevidste forbrugers foretrukne pengeinstitut. Hun har fået tidsånden med sig – men dermed også øget konkurrence fra andre banker.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Nyt job

Hvem
Charlotte Skovgaard

Hvilket job
Direktør i Merkur Andelskasse

Hvorfra
Direktionsmedlem, Merkur Andelskasse

Baggrund 

Født 14. februar 1972, Frederiksberg 

Direktionsmedlem, Merkur Andelskasse, 2019-2020 

Medlem af Advisory Board for Mandag Morgen Businesskvinder, 2018-nu 

Projektdirektør, Arbejdernes Landsbank, 2018-2019 

Bankdirektør Coop Bank, 2013-2017 

Managementkonsulent, KPMG, 2007-2012 

HD i Informatik og økonomistyring, Copenhagen Business School 

Største udfordring 

Meget vand er løbet under broen, siden nordjyden Lars Pehrson i 1982 blev medstifter og direktør for Merkur Andelskasse, og efter at det blev varslet i juni, har den nye direktør, Charlotte Skovgaard, nu haft sin første arbejdsdag som øverstbefalendeHun overtager en bank, der har fået tidsånden med sig, og som er blevet den seriøst klimabevidste forbrugers foretrukne pengeinstitut de senere år. 

Udfordringen ved pludselig at komme i trit med tidsånden er, at pladsen bliver mere trang. Bæredygtighed er big business, og de grønne banker sejler i konkurrencepræget farvand. ESG er standard banklingo, og bæredygtighedsansvarlige hos alle Merkurs konkurrenter arbejder intenst på at tilbageerobre de tabte grønne kunder. 

Merkur er i løbet af de seneste par år kommet i Finanstilsynets søgelys for blandt andet at have en høj hvidvaskrisikoprofil, og for at have en risikofyldt forretningsmodel. Der er således pres på for både at øge indtjeningen og lappe de administrative huller, og set i det lys giver det god mening at erstatte den konservatorieuddannede fløjtenist Lars Pehrson med den mere konventionelle, bankuddannede Skovgaard. 

Også Merkurs andelshavere holder nøje øje med bankens ageren og vil følge den kritisk ved hvert skridt, den tager hen mod en forestående ekspansion. Kan Skovgaard professionalisere og skalere det idealistiske bankforetagende uden at miste den særlige grønne ånd, der gjorde det attraktivt i første omgang?  

Omtalte personer

Charlotte Skovgaard

Adm. direktør, Merkur Andelskasse
HD i Informatik og økonomistyring


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024