Nyt job: Thor Möger Pedersen bliver chef i COWI

Thor Möger Pedersen forlader Socialdemokratiet og bliver chef for Economics and Management i COWI. Her skal han skabe motivation og teamspirit blandt de ansatte i en branche, hvor konkurrencen om arbejdskraften er benhård.

 

33 år. MBA, Management and business finance (2018), Ba.scient.pol. (2013). Udviklingschef og siden politisk chef, Socialdemokratiet (2014-18). Vært, DR (2013). Skatteminister, SF (2011-12). Mdl. af landsledelsen for SF og næstfmd. (2010-11). Strategisk rådgiver, SF (2007-2010). Kampagnekoordinator, SF (2006-07). Mdl. af landsledelsen og forretningsudvalget, SFU (2006-07). Sekretariatsleder, SFU (2005-06). Fmd. for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (2004-05).

Thor Möger Pedersen er vokset op i politik. Efter flere år bag kulissen i SF trådte han i 2011 ind i rampelyset som skatteminister, men blev et år senere abrupt fyret. Efter et kort besøg som vært hos DR landede han som flere andre SF’ere hos Socialdemokratiet, som han altså nu forlader til fordel for en karriere i det private erhvervsliv. Det bliver – på trods af mange års erfaring som politisk leder – en stor personlig udfordring for ham. Han erkender da også selv, at han går ind i ukendt land, og han er efter eget udsagn forberedt på en stejl læringskurve. Hans nye arbejdsplads, rådgivningsvirksomheden COWI, er i vækst med stor efterspørgsel på deres ydelser, men ligesom det er tilfældet mange andre steder, er den globale konkurrence om kvalificeret arbejdskraft en stor udfordring for virksomheden. Thor Möger bliver chef for ca. 70 medarbejdere i afdelingen for Economics and Management, som leverer cost-benefit analyser, effektmålinger og evalueringer til offentlige institutioner og private virksomheder. Afdelingen konkurrerer blandt andet med de store managementhuse, og med den hårde konkurrence om arbejdskraften bliver en af Thor Mögers vigtigste opgaver at skabe motivation og teamspirit blandt de ansatte.

Login