Realdania: ”Gode byer kommer ikke af sig selv”

Smart city-begrebet er et afgørende og vigtigt værktøj til at skabe gode og velfungerende byer. ”Men der er også brug for en visionær og langsigtet byplanlægning og aktiv boligpolitik, der kan korrigere for ting som ulighed og segregering,” siger adm. direktør for Realdania, Jesper Nygård.

Hvis man ser Danmark i et globalt perspektiv, så er der ingen tvivl. Vi ligger helt i top, når det gælder bæredygtig byudvikling, grøn teknologi og løsninger, der sætter mennesket i centrum. Det viser blandt andet den seneste rapport fra Verdensbanken, RISE (Regulatory Indicators for Sustainable Energy).

Og sådan lyder det også fra Danmarks største filantropiske bidragsyder til innovation, den almennyttige erhvervsdrivende forening, Realdania, som gang på gang har argumenteret for, at verdens storbyer kan lære af Danmark. Senest har Realdania involveret sig i at støtte forskningen i Smart Cities og Smart Buildings sammen med Innovationsfonden.

Men smart city-begrebet er ikke svaret på alle byproblemer. Det kan heller ikke løse alle udfordringer, understreger Jesper Nygård, adm. direktør for Realdania.

Login