Historien i tal

Reduktion af CO2-udledning rammer langt fra målet

McKinsey Global Institute har brugt det internationale klimapanel IPCCs modeller og udviklingen i verdens energiforbrug til at estimerer om den globale temperaturstigning skal holdes under hhv. 1,5 eller 2 grader.

Du har måske en følelse af, at det går for langsomt med udfasningen af fossile brændstoffer. McKinsey sætter i deres seneste af analyse af verdens energiforbrug tal på det.

Energirelateret CO2-udledning, der står for 60 procent af den samlede globale udledning, vil falde fra 2024 – men langtfra hurtigt nok, viser beregninger fra McKinsey. Mens forbruget af kul vurderes at falde med cirka 20 procent i 2050, vil udledninger fra olie og naturgas ikke falde væsentligt. Dermed ligger alene den energirelaterede globale udledning i 2050 stadig langt over det niveau, der kan udledes, hvis den globale temperaturstigning skal holdes under hhv. 1,5 eller 2 grader som anbefalet af FN's klimapanel.

Kilde — McKinsey Energy Insights – ‘Global Energy Perspective 2019’.

Find rapporten her.

Læs også

HP: Fremtidens menneske har transplantater og proteseforbedringer til at forbedre sig og begrænse sygdomme. Hewlett-Packard fortæller i en analyse af den nuværende teknologiske udvikling, at de selv sammen med førende teknologivirksomheder arbejder på at forbedre mennesket. https://bit.ly/2ZbWJW0 

Næsten hver fjerde landmænd anvender præcisionsteknologi. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at landmænd især bruger præcisionsteknologi til styring af maskiner og overvågning af afgrøder. Landbrug, der bruger præcisionsteknologi, udgør i dag 57 pct. af det samlede landbrugsareal. Find tallene her.

Størstedelen af krisehjælpsmodtagere i verden får ikke nok hjælp. OECD viser i ny undersøgelse, at størstedelen af krisehjælpsmodtagere i lande som Uganda, Irak, Bangladesh ikke får nok krisehjælp. 6-2 pct. krisehjælpsmodtagere i disse lande får nok hjælp, mens 16-54 pct. ikke får nok. Find undersøgelsen her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu