Sociale virksomheder skal skabe tusindvis af job til udsatte borgere

Knap hver fjerde kommune har nu vedtaget en strategi for, hvordan de vil fremme socialøkonomiske virksomheder. Socialøkonomiske virksomheder kan sikre job til flere udsatte borgere og blive en vigtig byggesten i fremtidens velfærdssamfund, vurderer eksperter. Men det skal ske på markedsvilkår, mener kommunerne.

Nogle medarbejdere er blinde eller døve. Andre er autister eller udviklingshæmmede. En helt tredje gruppe har været på kontanthjælp meget længe. Fælles for dem alle er, at de har svært ved at klare sig i en almindelig virksomhed.

Men nu er borgmestre over hele landet for alvor ved at få øjnene op for det store potentiale ved socialøkonomiske virksomheder.

Knap hver fjerde kommune – svarende til 23 kommuner med de tre største, København, Aarhus og Aalborg, i spidsen – har vedtaget en strategi for socialøkonomiske virksomheder. For langt de flestes vedkommende er det sket inden for de seneste to år, og flere kommuner har planer om at udarbejde en lignende strategi inden for den nærmeste fremtid.

Login