Sophie Hæstorp Andersen anbefaler

KULTURANBEFALING Sophie Hæstorp Andersen har fundet kunst i de lokale kvarterer i Københavns Nordvest, og så anbefaler hun en tegneserie for voksne til inspiration for alle unge kvinder.

På Rentemestervej og Møntmestervej i Nordvest i København kan man finde en masse smukke ’gavlmalerier’. Jeg var ude og se dem for nylig, og de er en fed mulighed for at se danske og internationale kunstnere rulle sig ud i stort format. Og så kan det gøres, mens man går en søndagstur. Jeg kan godt lide at udforske byen på den måde, og jeg synes, det er en god mulighed for her i coronatiden at se på kunst uden at være inden for. Gavlmalerierne er en ny måde at indtage byrummet på, og det kunne vi godt bruge noget mere af. Når der er bykunst i Nordvest, giver det os lejlighed til at udforske de dele af byen, vi måske ikke kommer i normalt. Alle kan gå en tur i Kongens Have, men jeg anbefaler at tage en tur til Nordvest på din næste søndagstur.

Sidste år hørte jeg færingen Teitur spille til ’Sommer i Haveselskabet’. Hans musikalske univers var helt fantastisk at opleve. Han spiller der igen til sommer, hvor Peter Sommer og Barbara Moleko også er en del af lineuppet. Udendørskoncerter skaber et helt særligt fællesskab mellem tilhørerne. De kan noget andet end en stor koncert i Royal Arena – selvom det også er et format, jeg holder meget af, særligt hvis det er Suspekt, der spiller. Vi savner vist alle kulturelle oplevelser i alle afskygninger. Jeg håber virkelig, at vi kan få lov til at opleve de udendørs koncerter i Frederiksberg Have til sommer.

Login