Stram op – på dyrkningen af de danske værdier

KOMMENTAR: Kald det chokerende eller ej, at 28 procent af den danske befolkning ifølge en ny analyse vil sende muslimerne ud af landet. Man kan også kalde det et wakeupcall til os om at værdsætte og tro på vores egen kultur, religion og samfundsmodel. 

I årtier har udlændingepolitikken fyldt hele bagtæppet af dansk politik fra kant til kant. Der har været gennemført stramning efter stramning på området, og emnet har afgjort regeringsmagten her i landet i en lang årrække, hvor Dansk Folkeparti kunne agere kongemager med faste krav om udlændingestramninger. Det var udlændingepolitikken, der bragte de borgerlige til magten i 2001, og det var skiftet i partiets udlændingepolitiske kurs, der bragte Socialdemokratiet tilbage til magten her i 2019.

Nu synes mange danskere ifølge den store, nye analyse foretaget af professor Jørgen Goul Andersen, som Mandag Morgen kan offentliggøre, at det er nok med stramningerne. For eksempel mener næsten halvdelen af danskerne – 47 procent – at de afviste asylbørn på Sjælsmark skal have bedre vilkår. Kun 21 procent af danskerne er imod.

Men over hver fjerde – hele 28 procent – er enige i synspunktet om, at muslimske indvandrere helt bør sendes ud af landet. Helt på linje med en kontroversiel politiker som Rasmus Paludan fra Stram Kurs, der trods alt kun fik 1,8 procents tilslutning ved valget i juni. Under halvdelen af danskerne – blot 45 procent – er uenige i den holdning, at muslimske indvandrere bør sendes ud af landet.

Login