Studiejob er vigtig vej til første job

Kandidatstuderende med et studiejob har bedre chancer for at få et arbejde e er studiet. Det viser en ny analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Nyuddannede er oftere i job, hvis de har haft et studiejob under uddannelsen. Og der er også en sammenhæng med antallet af ugentlige arbejdstimer. Det viser en ny analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

En kandidatstuderende med en arbejdstid på 15 timer pr. uge har en beskæftigelses- grad eller studierne, som er 13 procentpoint højere end den gennemsnitlige beskæftigelsesgrad for nyuddannede.

Sammenhæng mellem studiejob og sandsynligheden for at være i beskæftigelse som nyuddannet kandidat, 2008-2015, procentpoint og timer pr. uge.

De nyuddannedes beskæftigelsesgrad er opgjort 4-19 måneder efter dimission.

Sammenhængen mellem studiejob, og hvor hurtigt nyuddannede får job, er tydeligst for studerende inden for samfundsvidenskab og humaniora, men den positive sammenhæng gør sig også gældende inden for de tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige uddannelser.

Andelen af studerende med studiejob faldt fra 57 pct. i første halvår 2008 til 53 pct. i første halvår 2015.

Andelen af studerende på de videregående uddannelser med studiejob, 2008-2015, pct.

Find hele rapporten her.

Forrige artikel Vi gemmer flere og flere filer i skyen Vi gemmer flere og flere filer i skyen Næste artikel Mangel på arbejdskraft i  flere sektorer Mangel på arbejdskraft i flere sektorer