Historien i tal

Sundhedsforhold hos nyankomne indvandrere

Rapporten fra Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed, Københavns Universitet, viser bl.a., at de generelle tendenser for nytilkomnes sundhedstilstand peger i retning af sundere kostvaner, mindre alkoholforbrug og mindre fysisk aktivitet, sammenlignet med personer med dansk oprindelse.

Gruppen af nyankomne ikke-vestlige indvandrere kan være særligt sårbar, hvad angår sundhedsmæssige forhold. På den baggrund, og på opdrag af Social- og Integrationsministeriet, ønsker vi med denne rapport at samle den eksisterende litteratur og belyse sundhedsforhold for gruppen. Herunder at give en beskrivelse af organiseringen af den sundhedsmæssige indsats for nyankomne indvandrere i Danmark, nyankomnes sundhedsadfærd, sundhedstilstand, brug af sundhedsydelser samt betydningen af sundhed for den videre integration af nyankomne indvandrere i Danmark.

I rapporten finder vi, at organiseringen af den sundhedsmæssige indsats for nyankomne indvandrere i Danmark er sparsomt beskrevet. Desuden er der et fravær af nationale retningslinjer for den sundhedsmæssige indsats for nyankomne indvandrere i kommunerne og i forhold til helbredsundersøgelser og vaccinationer hos praktiserende læge ved ankomst til kommunerne.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu