Sundhedsministeren: Vi skal den geografiske forskel til livs

Der er alt for stor forskel på, hvor gode landets fem regioner er til at udrede og behandle patienterne. Det mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Kampen mod den geografiske forskel vil blive prioriteret højt i regeringens nye sundhedsreform.

Behandlinger for milliarder af kroner skal flyttes ud af sygehusene og ind i folks egne dagligstuer eller i nye smarte sundhedshuse lige rundt om hjørnet.

Står det til regeringen, skal den ældre medicinske patient Ellen fremover ikke ind på sygehuset, men kan sidde hjemme i lænestolen og få intravenøs antibiotikabehandling. Teenageren Niels, der skal have taget røntgenbilleder, kan nøjes med at tage hen til det lokale sundhedshus, hvor en lille gruppe af praktiserende læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner har oprettet en fælles klinik. Og Lone med brystkræft kan få hjemme-kemo i soveværelset i tæt samvær med sin familie.

Regeringen forbereder i disse uger en stor sundhedsreform, der skal flytte behandlingerne tættere på borgerne og skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen.

Login