Historien i tal

Svenskerne er stressede – danskerne tager det mere, som det kommer …

Svenskerne sætter nordisk rekord i at føle sig stressede. Blandt de nordiske lande er danskerne de mindst stressede. Det viser YouGovs årlige Food & Health-rapport.

Sverige og landets befolkning har angiveligt nordisk rekord i stress. Omkring halvdelen af svenske mænd og kvinder oplyser, at de har stress inde på kroppen dagligt. 

Det viser den årlige undersøgelse Food & Health, som analyseinstituttet YouGov står bag. Instituttet har i mere end ti år spurgt forbrugere i norden til deres holdninger om mad, klima og sundhed.

43 procent af de svenske deltagere i undersøgelsen svarer, at den negative stress opleves mindst en gang op dagen, og det bringer altså svenskerne ind på en førsteplads blandt de nordiske lande. På andenpladsen finder vi Finland, hvor 37 procent svarer, at de mærke stress på daglig basis.

I den anden ende af skalaen finder vi Norge og Danmark. Blandt de norske deltagere i undersøgelsen, er det 31 procent, der føler sig stressede, mens danskerne åbenbart tager det noget mere roligt. 'Kun' 22 procent af de danske respondenter i YouGovs undersøgelse oplever stress dagligt.

I alle fire lande er det de yngre forbrugere, som er mest stressede. I Danmark oplever hver tredje (32%) mellem 25-32 år stress dagligt mod 20% i den øvrige befolkning.​

YouGovs analyse kan findes her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu