Historien i tal

Teknologiledere tror igen på Danmark som industriland

En undersøgelse fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber peger på, at Danmark har gode forudsætninger som produktionsland, men at det kræver flere investeringer i teknologi.

Optimismen er vendt tilbage hos danske teknologiledere, som nu tror på Danmark som industriland. 

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) har spurgt sine medlemmer, der er teknologiledere i virksomheder og forskningsmiljøer, om Danmark har de rigtige rammevilkår for industriproduktion. Her er der sket i væsentlig stigning i andel af ledere, der siger ja.

Spørgsmål til 200 medlemmer af ATV-panel: Har vi de rigtige rammevilkår til at sikre, at virksomheder fastholder produktion i Danmark? Pct.

I mange år har et af de varmeste emner været, om det er muligt for Danmark at opretholde en produktionsindustri, når vi konkurrenceudsættes fra lavtlønslande. En debat, som ikke mindst næres af, at Danmark på 25 år har mistet 165.000 industrijobs, svarende til mere end hver tredje arbejdsplads i industrien.

ATV’s undersøgelse demonstrerer altså en tro på, at den udvikling kan vendes. Men også, at der er en lang række rammevilkår, som har betydning for virksomhedernes placering af industriproduktion. Blandt andet peger 57 procent på behovet for at fastholde og tiltrække udenlandsk arbejdskraft eller udenlandske forskere, skriver ATV i en pressemeddelelse om deres undersøgelse.

Læs rapporten her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu