Trods skandaler står Clinton til sejr

Godt nok har Hillary Clinton skandalesager til op over begge ører, men hendes modstander er Donald Trump, og han skal vinde alle svingstaterne – og lidt til – for at blive præsident.

Havde Hillary Clinton mødt en hvilken som helst anden modkandidat end Donald Trump, ville hun næppe blive valgt som USA’s næste præsident ved valget i morgen. Til det er hun for ukarismatisk, elitær og skandaleombrust.

Men netop fordi hun møder den rabiate og kontroversielle Trump, der har forarget store vælgersegmenter langt ind i sit eget parti med nedsættende udtalelser om bl.a. kvinder, muslimer og indvandrere, og derfor er målt til at være den mest afskyede præsidentkandidat i USA nogensinde, bliver forhadte og skandaleombruste Hillary Clinton – der er den næstmest afskyede præsidentkandidat nogensinde – sandsynligvis valgt alligevel. Også selv om hun har masser af skandaler med sig på slæb.

Det er de amerikanske vælgere blevet mindet om endnu en gang her i de afgørende dage op til valget af ny præsident. En af skandalerne har således totalt domineret de amerikanske medier i nu snart halvanden uge, siden FBI-chefen James Comey fik genoplivet Clintons e-mail-skandale fra hendes tid som udenrigsminister. Dengang brugte hun en privat e-mail-server til både sin private og professionelle kommunikation, i stedet for at bruge regeringens officielle e-mail-konto til sit arbejde. Dermed kunne hun selv bestemme, hvilke e-mails der skulle slettes, og hvilke der kunne overleveres til regeringsadministrationen til arkivering, og samtidig overholdt hun ikke reglerne for håndtering af fortrolig information. FBI kaldte Clinton for ”extremely careless” uden dog at finde grundlag for at rejse en kriminalsag mod hende. Clinton håbede på, at det nu var lagt bag hende.

Login