Turismeuddannede kæmper med høj arbejdsløshed

Turismeuddannelserne er ude af trit med efterspørgslen fra erhvervslivet. Det konstaterer Dansk Erhverv i en ny analyse, der også påviser høj arbejdsløshed blandt de turismeuddannede.

Tager man en videregående turismeuddannelse, er det ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at turismeuddannede har svært ved at finde beskæftigelse i branchen, lige som en del har stillinger, som kræver færre kompetencer, end de er uddannet til.

Turismeuddannede har svært ved at komme i arbejde. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen.

Arbejdsløshed (bruttoledighed) fordelt på uddannelsesniveau. Pct.

Men samtidig melder turismebranchen faktisk i stigende omfang om mangel på arbejdskraft. 

Andelen af virksomheder i turismebranchen som rapporterede om mangel på arbejdskraft sidste år, er isoleret set ikke på et faretruende niveau endnu. Det er dog udviklingen de seneste par år, der gør, at man skal begynde at holde øje med potentielle flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet inden for turisme, fastslår Dansk Erhverv på baggrund af analysen.

Andel i virksomheder i turismebranchen med mangel på arbejdskraft

Du kan finde hele analysen fra Dansk Erhverv her.

Forrige artikel Kun hver femte smv'er bruger offentlige erhvervsfremmetilbud Kun hver femte smv'er bruger offentlige erhvervsfremmetilbud Næste artikel Danske virksomheder inviterer robotterne indenfor Danske virksomheder inviterer robotterne indenfor