Win-win: Autister bliver klar til start i Fakta

Hos Fakta i Hillerød får unge og voksne med autisme en chance for at vise deres værd på arbejdsmarkedet. Butikken har lige nu fire autister i træningsforløb, og når det slutter, er de garanteret job i supermarkedskæden. Det sker som led i det landsdækkende projekt Klar til Start.

Fire gange om ugen tager den 22-årige autist Alexander Hjorth Jensen bussen fra sit hjem i Jægerspris til Fakta i Hillerød. Det er en længere tur, men den tager han gerne, fordi butikken har brug for hans arbejdskraft, og fordi det giver ham noget at stå op til.

Sammen med tre andre unge med autisme er han en del af et såkaldt Klar til Start-forløb i Fakta-butikken, der skal gøre ham parat til det job, som Fakta har garanteret ham, når han har gennemført forløbet.

Klar til Start blev etableret af den selvejende fond Unges Uddannelsescenter for godt fire år siden. Forløbet varer fra 10 til 22 måneder og foregår i en af de 30 Fakta-butikker, der fungerer som såkaldte træningsbutikker, eller i en af de fire andre virksomheder, som Unges Uddannelsescenter samarbejder med. Se tekstboks.

Login