Danskerne er klar til stor sundhedsreform

Danskerne har stor forståelse for, at behandlinger skal flyttes ud af sygehusene og hjem i folks egen bolig, viser ny undersøgelse. Over halvdelen er også enige i at samle det økonomiske ansvar i sundhedsvæsenet hos én aktør. Opbakningen glæder Sundhedskommissionens formand.

Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Regeringen har tilsyneladende stor opbakning i befolkningen til at gennemføre en omfattende reform af sundhedsvæsenet.

Over halvdelen af danskerne erklærer sig enige i, at det økonomiske ansvar for sundhedsvæsenet bør samles hos én aktør i stedet for at være spredt ud på flere forskellige myndigheder som i dag. Kun hver tiende er imod at samle ansvaret.

Min egen fornemmelse efter at have deltaget i debatter rundt omkring i landet det seneste år er også, at den brede befolkning deler kommissionens analyse af de mange udfordringer i sundhedsvæsenet.

Jesper Fisker
Formand for Sundhedsstrukturkommissionen

Mere end to ud af tre danskere vurderer, at patienter bliver skubbet rundt mellem de forskellige aktører i sundhedsvæsenet som sygehuse, praktiserende læger og kommuner på grund af det delte ansvar mellem parterne.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024