Analyse af 
Claus Kragh

2021 kan blive et skelsættende klimapolitisk år

GRØN OMSTILLING Det nye år bliver et travlt klimaår for Danmark, EU og resten af verden. Milliarder af euro, dollar og yuan ligger klar til investeringer i rene teknologier fra krisepakker og stadigt mere klimabevidste private investorer. Analytikere taler om en decideret acceleration i den grønne omstilling, og i de mest optimistiske scenarier er Parismålet igen i sigte.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Klima- og energiminister Dan Jørgensen kan godt lide at spille på udebane, hvor han kan sole sig i verdens berettigede anerkendelse af Danmarks grønne bedrifter. Sådan bliver det også i 2021, hvor der tegner sig nye sejre for Danmark i EU og FN. 

Til gengæld er der lagt i kakkelovnen hjemme i København, hvor regeringens politik opfattes som uambitiøs af dele af de grønne ngo'er og dele af erhvervslivet. 

Mest tydeligt bliver det i februar, hvor ministeren og hele regeringen for første gang skal til den årlige eksamen, der er en hjørnesten i klimaloven fra december 2019. Begivenheden, der endnu ikke har en præcis dato, bliver et af årets højdepunkter for Danmarks klimapolitiske aficionados. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu