Adam Tooze: Modvækst er kynisk politik fra en komfortabel europæisk elite

Det er ikke væksten, der styrer Vesten. Europa ligner ifølge den britiske historiker Adam Tooze mere en bedaget forlystelsespark end et højteknologisk vækstlokomotiv. Vi er dømt til at visne naturligt, mens andre regioner overtager den globale rorpind, lyder analysen. Men det er ikke noget at gå i panik over.

Foto: Jeppe Carlsen
Simon Friis Date

Adam Tooze har lige spist en rosinbolle.

Den blev købt i Københavns latinerkvarter i et bageri, som åbnede dørene første gang i 1652. Og denne imponerende, men trods alt lettere trivielle kendsgerning, kommer den britiske historiker i tanke om, da han møder Mandag Morgen ved Frederiksholms Kanal over for Slotsholmen.

Interviewet handler om vækst, ikke mindst den vækstkritiske debat, som i de seneste måneder har fået vejgreb i den danske og europæiske offentlighed. Og her er København med sine ældgamle bagerier, skæve bygninger og brostensveje ifølge Tooze et lysende eksempel på, hvor forkert det er at tale om Europa som et vækstbesat kontinent.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024