Analyse af 
Simon Friis Date

Dansk klimapolitik er blevet en desperat jagt på decimaler i et uoverskueligt Excelark

Lars Aagaard har stadig det helt store gennembrud som minister for implementering foran sig. Til gengæld har han haft succes med den grønne bogføring. Historien om, hvordan regeringen pludselig nåede 2025-målet, viser, at dansk klimapolitik er gået ind i en ny og politisk langt mere alvorlig fase.

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Det var en af det forgangne års mest positive nyheder, da regeringen ad to omgange fandt 20 milliarder kroner, som de slet ikke vidste, de havde liggende. Råderummet blev opjusteret, og det blev fejret med slet skjulte stik til den velfærdsøkonomiske pessimisme, som SVM-regeringen er grundlagt på.

Men da en gruppe forskere forleden fandt ud af, at Danmark har reduceret mere CO2, end vi hidtil havde troet, var det tilsyneladende kun regeringen, der blev rigtig begejstrede.

At der ifølge det nye studie er færre drivhusgasudledende lavbundsjorde i Danmark end ventet, blev ligefrem mødt med dyb skepsis, både af oppositionen, forskningsverdenen og de grønne ngo’er.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024