Historien i tal

Europæiske lande risikerer økonomisk smæk for grøn omstilling

Den internationale Energy Charter Treaty (ECT) gør det muligt for virksomheder og investorer at sagsøge lande, der sætter ambitiøse klimamål, for at have skadet deres energiinvestering.

Peter RolstedEmilie Fabricius Eriksen

 

Den internationale Energy Charter Treaty (ECT) gør det muligt for virksomheder og investorer at sagsøge lande, der sætter ambitiøse klimamål, for at have skadet deres energiinvestering. Traktaten blev vedtaget i 1990’erne med henblik på at sikre stabilitet omkring vestlige virksomheders investeringer i tidligere Sovjet-lande, men den bruges i dag mest af europæiske virksomheder til at sagsøge europæiske lande. En kortlægning foretaget af Investigate Europe viser, at der er foretaget investeringer i helt eller delvist udenlandsk ejet fossilinfrastruktur i Europa for over 2.500 milliarder kroner, hvoraf næsten 120 milliarder kroner er investeret i Danmark. Da disse investeringer er beskyttet af ECT, kan de udgøre en potentiel barriere for en hurtig og målrettet grøn omstilling.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024